Waarom je nu al je vakantie voor 2020 zou moeten boeken?

Het lijkt misschien nog ver weg, die zomervakantie van 2020, maar wist je dat je eigenlijk nu al daar mee bezig zou moeten zijn? Of je nu in het hoogseizoen op vakantie gaat of misschien toch liever in het voor en na seizoen, je zou nu al moeten overwegen om te gaan boeken. Het heeft behoorlijk veel voordelen, waaronder een heleboel geld besparen! Waarom je nu al je vakantie voor 2020 zou moeten boeken? Ik leg het je allemaal uit!

Afgelopen vakantie naar Normandië boekte ik al half december 2018! Zou ik diezelfde vakantie in dezelfde periode later boeken dan eind januari betaalde ik zo’n 300 euro meer voor de vakantie dan nodig zou zijn. Niet alleen bespaarde ik daarmee zo’n 300 euro, de voorpret kon ook al een tijdje eerder beginnen. Maar dat zijn niet alleen de voordelen van vroeg boeken.

Waarom je al in december en januari bezig zou moeten zijn met boeken?

Een aantal voordelen voor je op een rij:
– Het kan een heleboel geld schelen! Er zijn namelijk overal vroeg boek kortingen soms wel tot 50%.
– Je kunt eerder genieten van de voorpret.
– Je hebt meer tijd om je te verdiepen in de omgeving, wat is er allemaal te doen en welke bezienswaardigheden zijn echt de moeite waard?
– Je hebt financiële ruimte om extra geld weg te leggen voor de vakantie, voor etentjes tijdens de vakantie, bezienswaardigheden, brandstofkosten etc.
– Omdat er zoveel aanbiedingen zijn kun je misschien wel in plaats van in een tent, een huisje huren voor dezelfde prijs die je te besteden hebt!

Natuurlijk heb je naast deze punten waarom je nu al bezig zou moeten zijn met je vakantie voor komende jaar, ook verschillende soorten reisaanbieders.

Waar let je nog meer op bij het boeken van een vakantie?

Naast de voordelen moet je ook goed opletten bij het boeken van een vakantie. Niet alleen tijdens het vroeg boeken, maar altijd! Op de meeste campings zijn namelijk meerdere aanbieders actief en bij iedere aanbieder verschilt de prijs voor je vakantie. Ook zij moeten er natuurlijk iets aan verdienen, maar het kan voor jou soms duurder uitpakken.

Ben je helemaal weg van die ene camping, dan kan het ook lonen om je te verdiepen in het kopen van een chalet. Zo sta je gegarandeerd elk jaar op die ene lievelingscamping, heb je echt je eigen plekje, geen gezeur met bagage, want alles ligt toch al voor je klaar! Heerlijk lijkt mij dat.

Eerder schreef ik al een artikel met de beste en goedkoopste reisorganisaties voor een top vakantie! Daar geef ik je alle tips die je nodig hebt om uiteindelijk de goedkoopste variant te kiezen voor jou droomvakantie.

Mocht je in de gelegenheid zijn om in het voor en/of na jaar op vakantie te gaan heb ik nog meer tips voor je. De voordelen van in het voorjaar op vakantie te gaan zijn nog vele malen groter dan alle tips die ik je hierboven gaf. Ook wij gaan dit jaar weer in het voor en na seizoen op vakantie, de periodes zijn al gepland, nu de vakantie nog uitkiezen.

Weet jij al waar jij dit jaar op vakantie gaat?  • Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf.
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.