Waarom je nooit 2x je water moet koken!

dit moet je drinken als je het koud hebt

Drink jij met enige regelmaat thee en kook jij 2x hetzelfde water in je waterkoker? Niet meer doen! Waarom je nooit 2x je water moet koken, want nadat je dit weet wil je dat ook niet meer.

Ik geloof dat niet iedereen weet wat er met je water gebeurd als je het twee keer kookt. Daarom tijd om dit aan iedereen te vertellen, want nadat je dit weet wil je het ook niet meer!

Water koken

Het is natuurlijk super makkelijk, je laat de waterkoker helemaal vol lopen en kunt zo meerdere kopjes thee inschenken. Maar het water wordt relatief snel weer koud, dus zet je de waterkoker nog een keer aan. Vervolgens schenk je weer een kopje thee in en merkt dat het water net even wat anders smaakt dan het kopje net. Niet gek!

Wist je namelijk dat als je hetzelfde water nog eens kookt je dan al het zuurstof uit het water haalt. Daardoor krijg je een vieze smaak aan het water. Naast de zuurstof die uit het water gaat kunnen ook nitraten en fluoride concentraties versterkt worden. Iets wat je eigenlijk echt niet wilt!
appelazijn

Heb je nou toch teveel water gekookt en je wilt het niet weggooien? Dan kun je het altijd nog gebruiken om mee schoon te maken, de tegels in de tuin te poetsen, of verzin er iets anders mee zodat je het niet hoeft weg te gooien.

Drink jij wel genoeg water?

Genoeg over het koken van water, drink jij wel genoeg water? Er wordt aangeraden om minimaal anderhalve liter water per dag te drinken. Drink niet alleen water, maar wissel dit af met koffie of thee (zonder suiker natuurlijk).

Zonder vocht kan je lichaam niet functioneren, het is dus belangrijk om elke dag voldoende te drinken. Het lichaam bestaat uit zo’n 70 tot 75% uit water, een deel daarvan zit in ons bloed. We hebben water nodig voor het functioneren van onze organen, denk aan je hersenen, longen, hart en je spieren. Een tekort aan vocht, is het niet goed kunnen functioneren van alle organen.

Naast dat je organen het dus nodig hebben om te kunnen functioneren, heb je het ook nodig voor de energie. Het is als brandstof voor het lichaam (naast voeding natuurlijk). Zo voert het bijvoorbeeld ook lichaamsvreemde stoffen af (de welbekende afvalstoffen), hierdoor wordt je lichaam gereinigd.

Dus, drink jij genoeg water?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Waarom je nooit 2x je water moet koken!

  1. Dat wist ik dus niet. Maar sinds we in ons nieuwe huis wonen hebben we een Quooker, dus gebeurt het mij ook niet meer 🙂

Comments are closed.