Waarom ik soms wil stoppen met bloggen

fotofabriek

Bloggen is al lang niet meer iets wat je ongestoord kon doen zonder er eindeloos commentaar op te krijgen. Het is tegenwoordig blijkbaar heel normaal om elkaar negatieve reacties te geven, of stik jaloers te zijn op elkaar. Vandaag heb ik een aantal redenen bij elkaar gezet, waarom ik af en toe gewoon helemaal wil stoppen met het bloggen.

De tijd dat iedereen aardig tegen elkaar deed, is voorbij denk ik. Als je elkaar niet mag, ga je het niet langer uit de weg, maar moet je vooral nog even dat ene nare berichtje naar die persoon sturen. Ervoor proberen te zorgen, dat hij/zij zich die dag nog slechter voelt dan normaal. Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld te zijn, tegenwoordig. Heel gek, vind ik zelf. Ik doe er dan ook niet aan mee, want ik vind dat jij niet het recht hebt om een ander negatief neer te zetten.

Bloggers zijn niet alleen meer aardig tegen elkaar, en helpen elkaar niet meer, maar zijn daarin tegen stik jaloers op elkaar geworden. Jaloers op de hogere cijfers, bezoekers, samenwerkingen, foto’s, artikelen, onderwerpen en alles wat je maar kunt bedenken wat er bij een blog komt kijken. Maar waarom? Ik kan onwijs moeilijk tegen jaloers zijn in het algemeen, en vermijd mensen die al 0,01% jaloezie tonen. Ik heb er een gruwelijke hekel aan, en dat is echt nog onwijs zacht uitgedrukt. Waarom moet je jaloers zijn, doe zelf je best om iets moois te maken van je blog. En nee dat gaat niet in 1 uur, of een paar weken. Dat kost maanden, of jaren. Bij de een gaat het sneller dan de ander, maar dat is helemaal niet erg. Iedereen is uniek in zijn/ haar blog, en het heeft gewoon tijd nodig om gezien te worden.

Wat ik ook niet snap is dat als je elkaar niet mag, je elkaar ook niet steeds hoeft op te zoeken. Waarom zo kinderachtig doen, laat elkaar met rust, en vooral laat elkaar in zijn waarden laten. En om naar persoonlijk vlak te kijken; als je mij niet mag, waarom volg je mij dan? Ont-volg me gewoon, dan irriteer je je ook niet aan mij! En ik me uiteindelijk ook niet meer aan jou! Laat elkaar gewoon lekker met rust als je niet met elkaar door 1 deur kan.

En dan zijn er nog mensen die je altijd proberen de les te lezen. Nee ik ga mijn mond niet voor jou houden, en nee het kan me ook niks schelen wat jij daarvan vind. Ik doe wat ik wil, en wat jij doet en wilt moet jij weten. Maar mij kun je absoluut niet de les lezen. Dit is mijn blog, en daarop plaats ik wat ik wil.

Dit zijn maar een paar redenen waarom ik soms overweeg om te stoppen. Maar gelukkig komt dan al snel mijn positieve brein tevoorschijn, want als ik zou stoppen, zou ik deze mensen hun zin geven. Precies wat ik niet wil! En daarom ga ik ook gewoon door met bloggen.

Herken jij één van bovenstaande punten? Of heb jij nog meer ergernissen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

11 thoughts on “Waarom ik soms wil stoppen met bloggen

 1. Het zit je niet mee meid! Maar nooit stoppen door anderen, ik vind je blog en artikelen fantasties en lees ze dan ook elke dag met plezier (soms wel vaker hihi)

  1. Stoppen doe ik nooit, tenzij het door mezelf niet anders kan. Maar nooit ga ik stoppen door anderen! En ik heb er elke dag plezier aan, alleen af en toe zijn er momenten dat sommige het iets minder leuk maken. Lees het met een korreltje zout 🙂

 2. Yeah! Kop op meid! Ik vind je artikelen wel leuk om te lezen & als iets nieuws voorbij komt op fb lees ik het ook.. Je doet het hartstikke leuk. Enneh, er zijn altijd mensen die jaloers zijn. En vinden ze niet leuk wat jij post? F*ck iT! Jij bent beheerder en een super toffe blogger. Liefs & wel doorgaan he?!

  1. Super lief Eline! Ja doorgaan ga ik zeker, ik zal nooit stoppen door anderen! Kan alleen zo moeilijk tegen mensen die jaloers zijn, want dat is echt nergens voor nodig 🙂 Liefs

 3. Wat naar dat je het bloggen zo ervaart. Maar goed dat je je niet uit het veld laat slaan. Het is jouw blog en jij bepaald wat en hoe je schrijft.

 4. Ik vind het onwijs rot om te lezen dat (steeds meer) bloggers die ik volg en waarvan ik blogjes lees, dit soort dingen moeten ervaren. Dat ik hun blogjes lees zegt naar mijn idee al genoeg over de blogger en zijn of haar blog, als er niets aan zou zijn, zou ik ze namelijk niet volgen. Zelf heb ik hier gelukkig nog geen last van en soms vraag ik me af of dat er doorkomt dat ik niet op mijn eigen domein blog. Op de een of andere manier heb ik het idee dat mensen toch eerder jaloers zijn op een eigen domein. Lieve, lieve Carolien, trek je alsjeblieft niets aan van de rottige en jaloerse berichten. Je bent een top wijf en je schrijft hartstikke leuke artikelen! Xoxo

 5. Lieverd wat een goed artikel! 🙂 doe gewoon lekker je ding en scheit aan de rest! Gelukkig stop je niet want ik vind je blog erg leuk!!!

  Denk vooral aan de mensen die wel om je geven en wel je blog lezen! 🙂 hou je taai meid en je weet je mag me altijd mailen of lastig vallen via instagram ! Xxxxx

 6. Het is jammer dat mensen zo met elkaar omgaan!
  Heb er zelf met twee personen ‘last’ van, maar meer in de vorm van… ik een eigen domein één van deze personen ook, ik een samenwerking met een bedrijf, gaan ze gewoon mailen of ze ook mogen en dan vervelend reageren dat het bedrijf nee zegt!

  Nou ja, soms dus! Maar het is al een poosje erg rustig wat dit soort dingen betreft, nu ben ik met zo’n 1500 unieke bezoekers per maand een ukkie, maar goed kennelijk zit het sommige bloggers allemaal erg hoog.

  Kortom, ja ik herken wat punten… maar nee het zou geen reden voor mij zijn om te stoppen, nog niet in ieder geval!

  Negeer dit soort reacties voor zover dat kan en lukt en geniet van de ‘normale’ en leuke reacties!

 7. Dit komt (gelukkig) nog niet echt voor bij mij, en heb het ook niet gezien bij andere bloggers. Ik heb wel een keer een heel negatief berichtje gekregen maar daar moest ik alleen maar om lachen eigenlijk. Wel vervelend als mensen zo zijn! 🙁 -x-

 8. Het is echt heel erg dat mensen nog steeds zo kinderachtig en jaloers zijn. Zet die gedachte van stoppen met bloggen alsjeblieft uit je hoofd 😉

  P.S Bloggen doe je omdat je het leuk vindt om te doen, niet voor alle samenwerkingen en statistieken.

Comments are closed.