Personal

Waarom ik school mis?

Waarschijnlijk verklaard iedereen mij voor gek, maar weet je wat ik nu echt mis? Ik mis het naar school gaan! Je leert pas waarderen wat je had als je het niet meer hebt. Ik ben nu al ander half jaar van school af. Heb netjes mijn diploma’s gehaald. Maar ooh wat mis is school! Werken is niets voor mij. Ik vind het niet leuk, en wil zo veel mogelijk nieuwe dingen leren!


Waarom mis ik school?

Nou je hebt het hierboven al een beetje kunnen lezen. Ik ben namelijk echt gek op leren! Ik vind het leuk om nieuwe dingen te weten te komen en zoek dan ook graag zoveel mogelijk informatie bij elkaar. Op de middelbare school heb ik Kader gedaan waar ik een mooi diploma bij heb gehaald. Ik had niet zo’n talenknobbel maar des ondanks ben ik geslaagd met mooie cijfers!

Mijn diploma van de middelbare kreeg ik op 17 juni 2009. Een hele poos geleden alweer! Zoals ik zei deed ik een Kadergerichte opleiding, en ook volgde ik de verzorgings kant. Mijn diploma zag er als volgt uit

– Nederlands = 7
– Engels = 5
– Maatschappijleer = 8
– Gym = voldoende
– CKV = voldoende
– Wiskunde = 6
– Biologie = 7
– Verzorging = 6

Best wel balen bij sommige vakken had ik net 0,1 punt nodig voor een 6 naar 7.. Bijvoorbeeld wiskunde en verzorging.. Ook Engels was zo het geval. Ik hoefde geen herkansingen te doen, en was direct geslaagd. Net gek als je door Maatschappijleer gelijk 2 compensatie punten hebt! Ook nederlands en biologie hadden beide 1 compensatie punt. Totaal had ik er dus 4! Ik vind het best netjes!

Mijn MBO diploma is daar in tegen nog veel mooier! Ik ging SPW MBO niveau 4 doen. En daar ben ik met een heel mooi diploma mee geslaagd! Ik haalde mijn diploma voor de MBO opleiding op 6 feburari 2014. Vorig jaar dus! Wat grappig is, is dat ik op de middelbare niet zo goed was in engels, nou dit heb ik dubbel en dwars op het mbo ingehaald! Ik heb nu HBO niveau, net zoals Nederlands!

Mijn cijferlijst op het MBO:
– Nederlands = Alle 5 de examens op mbo 4 gehaald (daardoor nu hbo niveau)
– Engels = 4 van de 5 op mbo 4 gehaald (1tje op mbo 3)
– Mijn scriptie (afstudeeropdracht) = 8
– Thema week organiseren = 8
– Recreatie fair organiseren = 8
– Psychologie = 9
– Pedagogiek = 8
– EHBO = 9
– Beperkingen bij kinderen = 8,5

Met deze cijferlijst kan ik dus eigenlijk met gemak naar het HBO doorstromen! Helaas heeft de regering besloten om een Studie lening te doen voor studenten. En dit is voor mij gewoon totaal niet haalbaar, omdat ik heb gezien (en nu nog steeds ondervind) dat er haast geen werk is. Ook niet als ik een HBO opleiding zou gaan doen. Maar ooh als al dat geld nou eens weg valt dan begin ik nog liever vorige week aan een nieuwe opleiding dan morgen! Ik vind het leren gewoon echt heel erg leuk!

Oftewel, als iemand moeite heeft met school? Stuur me een berichtje, want ik weet bijna zeker dat ik je kan helpen!

3 thoughts on “Waarom ik school mis?”

Comments are closed.