Waarom ik nu al plannen maak voor de adventskalender van 2023!

studentendrukwerk

Als de je de titel van deze blog hebt gelezen dan vraag je jezelf waarschijnlijk af ‘Carolien, de kerst van 2022 is nog niet eens geweest, waarom ga je nu al plannen maken voor 2023?’. Nou dat is eigenlijk vrij simpel! Een goede voorbereiding is het halve werk en ik heb nu nog vers voor ogen wat ik anders wil doen dan dit jaar. Laat mij het een en ander uitleggen.

Omdat ik natuurlijk een aantal weken geleden alle adventskalenders heb verzonden en ook helemaal heb uitverkocht. (3.5x zoveel als vorig jaar!) heb ik nog vers voor ogen wat ik precies wel of niet handig vond. Maar ook wat ik dan anders zou willen doen volgend jaar. En dat zijn nogal een aantal dingen. Niet dat dit jaar een ramp was, want ik had echt niet gedacht dat ik alle adventskalenders zou uitverkopen, maar als ik er nu naar terug kijk dan zou ik wel dingen anders doen.

Wat ik anders zou doen in 2023?

Allereerst ga ik het nog groter aanpakken. Dus geen 160 adventskalenders maken maar 250/300stuks. Zo kan ik volgend jaar nog meer mensen blij maken met een mooi pakket! Maar wat ik ook anders wil gaan doen is niet meer tussendoor pakketten bij maken. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld 3x een extra set bij gemaakt en doordat ik niet alle stenen meer bij kon kopen van de eerste opzet moest ik gaan wisselen en daardoor werd het een beetje chaos. Dus voor volgend jaar moet ik van mezelf een aantal afspreken en daar niet meer vanaf wijken. Op is dan echt op en zo ben ik niet 3 maanden bezig met de adventskalenders, maar maak ik ze in 1x klaar en daarna kan ik mij ook focussen op de nieuwe voorraad. Dat is er dit jaar echt bij in geschoten omdat ik echt veel te vaak bezig moest met pakketten bij maken.
Daarnaast wil ik dus naast het in 1x maken van de adventskalenders ook bij 1 soort houden. Dus de komende maanden alvast de items verzamelen en elke kalender hetzelfde maken en dus niet 3 soorten zoals dit jaar.
Verder zijn er een aantal kleine dingen die ik volgend jaar anders wil doen. Zo heb ik dit jaar moeten werken met stickers aan de binnenkant van de zakjes omdat de kaartjes te laat kwamen. De kaartjes ga ik dit jaar dus al veel eerder maken en bestellen en komt er een kaartje bij elk item.

Nu al een plan voor volgend jaar!


Een goede voorbereiding is het halve werk! Een plan voor volgend jaar heb ik dus al klaar. Wat sowieso hetzelfde blijft is dat ik op dag 24 een groter item wil hebben, net zoals dit jaar. Dit jaar had iedereen een sculptuur of iets kleins op standaard en dat wil ik sowieso in 2023 weer. Wat ik ook sowieso wil is weer compleet andere stenen erin dan dit jaar. Dus alle soorten die er dit jaar in gingen zullen er volgend jaar niet in zitten! Zo is het ook voor iedereen die dit jaar een kalender hebben gekocht nog steeds leuk om volgend jaar weer een kalender te bestellen! En stiekem heb ik ook al een lijstje met stenen die ik interessant vind voor volgend jaar!

Nu al zoveel zin om hier weer mee aan de slag te kunnen. De adventskalenders maken vond ik oprecht 1 van de leukste dingen dit jaar! Zoveel mensen blij mogen maken met een prachtig pakket vol cadeautjes, ja dat is echt iets magisch.

Heb jij de adventskalender van dit jaar gezien?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.