Waarom ik nu al begin met mijn moestuin?

hoe ziet de moestuin eruit?

Het is december, ja dat weet ik! Maar toch begin ik nu al met mijn moestuin. Niet perse in de tuin, maar wel in een klein mini kasje in huis. Waarmee ik nu al begin, waarom en hoe, dat ga ik natuurlijk allemaal uitleggen.

Afgelopen moestuin seizoen heb ik onwijs veel successen geboekt, maar viel mij ook gelijk het één en ander op. Zo weet ik dat ik het aankomend seizoen anders wil aanpakken met een aantal van de dingen die ik wil gaan zaaien. Wat ben ik allemaal van plan voor komende moestuin seizoen?

Begin met mijn moestuin

Zoals ik hierboven al schreef, wil ik het dit keer anders gaan aanpakken. Vorig jaar begon ik in januari/februari met het voor zaaien van een aantal groentes. Echter merkte ik al snel dat de plantjes iets te klein waren op het moment dat ze naar buiten zouden moeten. Vooral de paprika had sterker en groter mogen zijn, zodat er nog meer vruchten konden groeien. Al doende leert men, dus dit jaar begin ik eerder.

Wat het plan is voor komend moestuin seizoen:
– De knoflook is in november gepoot
– Voor zaaien van paprika, tomaat, pronkboon en watermeloen in december (in een kasje binnen)
– Een plan maken waar wat gaat staan

Hoe mijn moestuin er hopelijk uit gaat zien!


Natuurlijk heb ik ook al een aantal ideeën en wensen voor de moestuin van 2021. Zo wil ik watermeloen proberen, iets wat ik onwijs lekker vind! Hoe dat avontuur gaat verlopen, dat gaan we zien de komende maanden. Daarnaast wil ik ook weer paprika’s en tomaten in de tuin want die waren echt een groot succes (zo onwijs lekker!). Maar ook de bietjes wil ik dit keer iets meer gaan zaaien, want die waren zo extreem lekker dat ik die uit de winkel niet meer hoef.
De uien waren niet echt een succes, ik heb maar liefst 1 rode ui kunnen oogsten, de rest heeft het niet overleefd omdat de aarde te nat bleef. Dus daarop zou ik eigenlijk iets anders moeten verzinnen. Verder wil ik natuurlijk ook weer de nodige kruiden terug brengen in de moestuin, denk aan basilicum, tijm, rozemarijn, kamille en munt. Er staat al een maggieplant in de tuin, dit is een meerjarige plant dus ook die zal weer uit gaan lopen.

Maar goed, er moet dus nog een moestuin plan gemaakt worden. Voor nu ga ik in ieder geval beginnen met de paprika, tomaat, watermeloen en pronkboon voor zaaien in een kasje binnen. Dan heb ik hopelijk mooie stevige planten zodra ze naar buiten kunnen in 2021.

Heb jij ook al moestuin plannen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Waarom ik nu al begin met mijn moestuin?

  1. Fijne en goede voorbereidingen voor veel groentes en diverse fruitsoorten uit eigen moestuin….

    Een fijne dag ‍♀️

Comments are closed.