Waarom ik niets met Oud en Nieuw heb

Look

Ik heb echt helemaal niets met oud en nieuw. Ik vind het zelfs echt een verschrikkelijke tijd. Waarom dat vertel ik jullie uiteraard graag in dit artikel. En ben ook erg benieuwd of er meer mensen zijn die niets hebben met oud en nieuw. Lees je gezellig mee?

Oud en Nieuw

Ik vind het echt verschrikkelijk, en dan ben ik op zich nog vrij positief. Het liefst ben ik die 2 dagen (en eigenlijk gewoon al gelijk naar kerst) van de aardbodem verdwenen in een ver land waar geen vuurwerk is, en waar we niet tot 12uur op hoeven te blijven om elkaar van alles te wensen. Het enige wat ik dan leuk vind aan oud en nieuw is de oliebol. Daar ben ik echt dol op, maar verder heb ik er absoluut helemaal niets mee. Ik vind het ook gewoon stom om elkaar van alles te wensen op 1 avond in het hele jaar. Waarom wensen we elkaar niet elke dag van alles toe. Waarom is daar een speciale dag voor nodig, en waarom met al dat verschrikkelijke vuurwerk.

Als klein meisje was ik al doodsbang voor vuurwerk, ik vind het gewoon niet leuk. Ik was al bang voor het onweer, laat staan voor vuurwerk. Het was echt een hel voor mij. Het is een hoop kabaal, en je hebt er helemaal niets aan. Waarom zou je zoveel geld uit geven en het allemaal in de lucht schieten. Geef dan het geld maar aan mij hoor, ik gebruik het wel voor iets anders.

Niets voor mij

We doffen ons op, trekken ons mooiste kledingstuk aan, en gieten ons vol tot we niet meer weten wie we zijn. Oud en nieuw is niets meer dan een dag ongestoord drinken. Dat is echt het enige wat ik me kan bedenken. Hier waar ik woon is iedereen al flink bezopen tegen de tijd dat we om stipt 00:00uur elkaar van alles zouden wensen. Op een heel mooi nieuw jaar, zeggen ze altijd als ze je de hand komen schudden. Nee, van mij hoeft dit allemaal niet zo. Ik ga liever op vakantie en ben ver uit de bewoonde wereld met oud&nieuw. Helaas is dat nog steeds niet voorgekomen, en zal ik het nog steeds moeten doen met handjes schudden en kussen. Meid ik wens je het allerbeste toe in het nieuwe jaar, dat je een vriend mag krijgen, en je gelukkig wordt. Elk jaar hoor ik hetzelfde, en tja je kan wel van alles wensen, maar als mijn prins op het witte paard verstoppertje aan het spelen is, vind ik hem niet hoor! Nee ik vind het gewoon een hoop stom gedoe, de volgende dag ben je toch waarschijnlijk al vergeten wat je gewenst hebt naar elkaar.

Gespeelde gezelligheid

Daarbij kan ik ook nog eens heel moeilijk op blijven tot 12uur, en de rest van de tijd dat je pas echt naar bed kunt (meestal pas rond half 2). Mijn chronische vermoeidheid houd geen rekening met feestdagen.  En is ook gewoon op die dagen volop aanwezig. Normaal gesproken ben ik rond half 9 in de avond al volledig uitgeteld en ga ik vaak al naar bed. Daarbij is er echt nooit wat leuks op de tv, dus is het uitzitten tot 12uur ook nog eens een lange rit.

Nee ik vind oud en nieuw gewoon helemaal niet leuk. En dat ligt aan verschillende factoren. Laat mij maar gewoon lekker op bed liggen slapen, want ik word echt niet gelukkig van vuurwerk.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

11 thoughts on “Waarom ik niets met Oud en Nieuw heb

 1. Ik heb er ook helemaal niks mee. Voor mij is het een dag als elke andere. Mijn zoon wil altijd gewoon gaan slapen en ik mag hem ook niet wakker maken want hij vindt er niks aan. Mijn dochter houdt wel van een feestje en gaat het liefst naar vrienden. Dit jaar zijn we bij vrienden, doen we het lekker rustig, open ik een heerlijke fles champagbe om 12 uur en gaan we waarschijnlijk niet lang daarna naar bed. Van mij mogen ze deze dag ook overslaan..

 2. Zelf hou ik ook niet van oud en nieuw. Ik heb zowel niets met vuurwerk als drank en beide is het geld verspilling. Ik vind de televisie programma’s wel leuk, het aftellen en gezellig kletsen op straat met de buren maar dat is het dan ook echt. Ik heb ook wel eens gehad dat ik gewoon naar bed ging en dat oud en nieuw gewoon liet zitten.

  1. Heb ook niets met drank en vuurwerk. Beide zijn inderdaad geld verspilling en leuker wordt het er niet van. Ik zou wel een keer gewoon willen gaan slapen met oud&nieuw.

 3. Ik heb ook helemaal niks met oud en nieuw. De reden hiervoor is dat ik er zo emotioneel van word. Er zijn dan zoveel dingen gebeurd in het afgelopen jaar en dan moet ik gewoon huilen. Maar misschien is het ook van blijdschap dat het jaar eindelijk voorbij is en weer een nieuw jaar voor de deur staat met nieuwe kansen. Who knows?

 4. Joh, je bent één van de eerste die het met me eens is. Al dat vuurwerk hoeft niet van mij. Ook dat geluk nieuwjaar wensen komt ondertussen mijn strot uit. Vind het leuk om te lezen dat jij ook vindt dat we het hele jaar door elkaar gewoon bijvoorbeeld een fijne dag zouden moeten kunnen wensen, in plaats van wanneer iedereen stom dronken is. Zelf ga ik lekker slapen en kom ik echt mijn bed niet uit. Dat zuipen hoeft van mij sowieso al niet en dat wensen komt de volgende dag wel. 1 Januari vind ik overigens wel een top dag, even iedereen weer zien bij mijn oma thuis, lekker oliebollen eten en genieten van elkaar. Xoxo

  1. Zelf dacht ik ook altijd de enige te zijn, maar blijkbaar zijn er toch nog meer mensen die niets met oud&nieuw hebben. Ik denk dat ik dit jaar ook gewoon naar bed ga slapen. Ben ook zo beroerd als een hond, dus echt gezellig ben ik vandaag niet. Gelukkig heb ik mijn oordopjes gevonden, dus die zullen van pas komen vanavond 🙂 Liefs

 5. Ik heb ook niks met O&N. Kom niet veel mensen tegen die dit ook hebben. Want als je het zo bekijkt, elke dag is een unieke dag en zou je dit dagelijks kunnen doen.
  Ik vind het vuurwerk vreselijk! Voor mensen die oorlogen hebben meegemaakt is dit toch niet leuk. Ik voel dan eigenlijk wat deze mensen hebben moeten voelen; angst. Ik ben altijd blij als het heel hard regent, maar dat doet het de laatste jaren niet meer 🙁

  1. Precies wat je zegt, we zouden het elke dag elkaar moeten gunnen die beste wensen. In plaats van 1x per jaar waar half nederland stom dronken is. Vind het voor dieren ook zo sneu. Mijn konijn is echt heel erg bang en schrikt overal van. Zelf heb ik nooit wat met vuurwerk gehad en niks met alcohol. Dus tja O&N is dan sws al niks aan. Helaas regent het nog weinig de laatste jaren.

 6. Het enige wat ik er wel leuk aan vind is de hele familie nog eens terugzien. Maar dan is het ook wel spijtig dat dat speciaal daarom is, snap je? Maar wachten tot 00:00u. vind ik ook wat belachelijk.

  1. Ja dat snap ik ja, dat is ook wel heel erg jammer dat het dan weer op zo’n moment moet hé!

Comments are closed.