Waarom ik liever nog een jaar extra bij mijn ouders wil wonen?

jaar extra bij mijn ouders

Op dit moment woon ik nog bij mijn ouders. Prima voor mij, maar wel omdat ik daar een goede reden voor heb! Waarom ik liever nog een jaar extra bij mijn ouders wil wonen? Ik geef mijn redenen en waarom jij dat eigenlijk ook zou moeten (kunnen) doen!

Geld! Een van de belangrijkste redenen waarom ik nog bij mijn ouders woon. Eigenlijk heb ik gewoon nog te weinig geld om op mezelf te gaan. Bekijk het zo, als je een huisje hebt wil je graag verven of behangen, die mooie bank van Ikea etc. Maar alles kost geld en uit huis gaan kost echt heel veel geld!

Belangrijkste redenen dat ik nog bij mijn ouders woon

1. Sparen
Omdat ik nog thuis woon kan ik heel veel sparen. Bijna mijn hele salaris (afgezien van mijn vaste uitgaven) gaat naar de spaarrekening. Ik spaar bijvoorbeeld voor een buffer zodat ik bepaalde dingen kan aanschaffen maar ook bijvoorbeeld voor mijn eigen risico voor de zorg. Naast een buffer spaar ik ook nog apart voor mijn eigen huis. Juist om straks die leuke bank aan te schaffen en mijn eigen plek gelijk kan inrichten zoals ik graag zou willen.

2. Nog niet genoeg vastigheid
Mijn salaris schommelt nog zo hard elke maand dat ik de ene maand met gemak mijn eigen huis kan betalen en de andere maand alleen vaste lasten zou kunnen betalen maar geen geld zou overhouden voor boodschappen. Eenmaal op mezelf wil ik ook onafhankelijk blijven en dus niet meer hoeven terug vallen op hulp van mijn ouders. Zolang dit nog zo hard schommelt is het niet verstandig om op mezelf te gaan.

Dus alles draait om geld?


Oftewel alles draait om geld. De afgelopen weken/maanden werd ik hier best wel depressief van en voelde ik ook zo’n druk om aan iedereens verwachtingen te voldoen dat ik echt overspannen raakte. Ik wil niet zeggen dat ik het echt heel slecht heb, maar het niet op mezelf kunnen wonen omdat ik dat financieel niet kan trekken is wel echt een dingetje. Ik wil zo graag dat ik mezelf voorbij liep in Januari en zoveel werkte dat ik snel daarna amper meer iets kon. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling!

Daarom woon ik liever nog een (paar) jaar extra bij mijn ouders tot ik een stabiel genoeg inkomen heb en niet elke maand moet stressen (met alle gevolgen van dien). Of ik moet gewoon een rijke prins aan de haak slaan (grapje natuurlijk!).

Kan jij je ook zo druk maken over geld?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Waarom ik liever nog een jaar extra bij mijn ouders wil wonen?

 1. Groot gelijk heb je…
  Vaste lasten en verzekeringen, huur, water, gas en licht kosten nogal al wat…
  Hier wat tips….
  Ga eens kijken bij kringloopwinkels want daar vindt je de mooiste meubels soms bijna nieuw en voor hele fijne prijsjes.
  Vaak kunnen de meubels zoals je ze ziet staan in de kringloopwinkel al helemaal inelkaar bezorgt worden zodat je dit niet meer zelf hoeft te doen.
  Hiervoor betaal niets extra’s als ze iets in elkaar moeten zetten….
  Je kan vaak ook nog afdingen….
  Als je nl. afdingt is dat weer voor de bezorgkosten.
  Je hoeft dan nooit 6 tot ongeveer 8 weken te wachten voordat je de meubels thuis bezorgt krijgt.
  Vaak heb je het al binnen een week.
  Het scheelt honderden euro’s met iets wat je nieuw gaat kopen en tel daar dan ook de de bezorgkosten bij op.
  Dit loopt vaak op….
  Soms betaalt men per kilometer of één vaste prijs.
  Sommige winkels bezorgen gratis.
  Ook is het erg handig als je vrienden en/of familie hebt die kunnen klussen.
  Een meubel inelkaar laten zetten bij de winkel waar je het gekocht hebt kost vaak ook heel veel geld.
  Maak ver van te voren een lijst met wat je wilt gaan kopen en vergelijk dan bij diverse winkels de prijzen.
  Het kan je veel geld besparen.
  Kijk ook eens op internet naar een iets wat je graag wilt kopen en hou dan eens een week lang de prijzen in de gaten.
  Per dag scheelt het nogal veel.
  Ik hoop dat jij aan deze tips om flink wat geld te kunnen besparen veel hebt.

  Een fijne dag 😉

 2. Geld is iets wat mensen nooit genoeg kunnen hebben.. ziekelijk makend bijna! Je moet je rekeningen kunnen betalen en kunnen eten, alles wat je meer kunt is Luxe. Ik maak mij niet druk om geld, ik geef liever dingen weg dan dat ik iets aan mijzelf uitgeef. Maar ik zorg wel altijd dat mijn kinderen eten en kleding hebben.
  Jij redt je wel, daar twijfel ik niet aan.. zelfs nu! je moet op jezelf gaan wonen wanneer jij daar klaar voor bent, niet wanneer jij denkt genoeg geld te hebben.. want wanneer heb je genoeg dan??

Comments are closed.