Waarom ik graag op Pinterest kijk

10 redenen waarom je geen blog moet beginnen

Pinterest is een geweldig om inspiratie op te doen. Niet enkel voor onderwerpen voor mijn blog, maar ook voor het dagelijks leven. Ik kan dan soms ook uren op pinterest zitten, zonder dat door te hebben. Maar waar kijk ik dan allemaal naar, en waarom? Waarom ik graag op pinterest kijk, en meer schrijf ik graag in dit artikel.

Wil je graag een andere inrichting van je huis, of ben je op zoek naar een leuke achtergrond voor je mobiel? Eigenlijk kun je alles vinden op pinterest. Zelf doe ik er graag inspiratie op voor gerechten, maar ook het idee van mijn nagellak planken kwam daar vandaan. Ik zocht mogelijkheden om mijn grote verzameling nagellak uit te stallen en vond planken de mooiste oplossing.

Waar kijk ik precies naar

Niet enkel zoek ik op gerechten, maar ook doe ik inspiratie op over huis inrichting. Door verschillende stylen te zien, en te ontdekken, kan ik zelf een eigen style maken die bij mij past. Zo houd ik bijvoorbeeld van witte meubels, en een grijze muur, met decoratie die de kleur in huis brengt. Ik ben heel erg zoekende naar wat ik precies leuk vind, en waar ik me op mijn gemak bij voel. Ik wil vooral een lichte kamer creëren, met daarin de decoratie die de hoofdrol speelt in het kleur aanbrengen. Op pinterest vind je zoveel stylen en voorbeelden dat je gemakkelijk kan zien wat wel leuk is en wat niet. Maar dat niet alleen, ook doe ik inspiratie op voor het maken van foto’s. Omdat je zoveel verschillende manieren van achtergronden ziet bij fotografie, doe je makkelijk inspiratie voor jezelf hierbij op. Ik gebruik bij mijn eigen foto’s altijd een wit achtergrond. Dit is meestal mijn bureau, of mijn kast. Soms zie je ook een deel grijze achtergrond, dit is mijn behang. Ik ben hierin nog heel erg zoekende naar wat ik kan, en mooi vind. Ik wil vooral de focus leggen op het product dat ik wil laten zien, en niet naar de details naast het product.

Ideetjes op doen voor jezelf

Je raakt geïnspireerd door het werk van anderen. Niet alleen voor je huis, foto’s, maar je kunt ook ideetjes krijgen voor blog artikelen. Zo wilde ik bijvoorbeeld heel graag mijn favoriete poolse recepten delen, omdat dit heerlijk eten is. Enkel en alleen omdat ik het op Pinterest voorbij zag komen. Het idee van kaarsen in kopjes die ik een paar jaar geleden schreef, kwam ook van Pinterest. En zo zijn er wel meer artikelen die ik door Pinterest heb geschreven. Het is ook heel rustgevend om even op Pinterest te speuren. Even nergens aan denken, en de leukste dingen tegen komen.

Kijk jij wel eens op Pinterest, en waar kijk je dan allemaal naar? Heb je zelf ook een account, en hoe heet je daarop. Misschien kunnen wel elkaar volgen, en elkaar inspireren.

3 thoughts on “Waarom ik graag op Pinterest kijk

  1. Pinterest heb ik járen niet gebruikt. Ik zag het nut er niet van in. Nu kijk ik er wekelijks wel een aantal keren op, zoveel leuke inspiratie en ideeën 🙂

  2. I love pinterest! Hihi erg handig! Volgens mij volg je al mij en ik volg jou 🙂 maar ik heet daar joorloveswriting 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: