Waarom ik graag naar Duitsland op vakantie ga?

Kasteel Vianden

Ik ga graag naar Duitsland op vakantie, en dan met name Zuid-Duitsland. Al een aantal keren heb ik het zwarte woud mogen bezoeken en dit jaar ga ik voor het eerst naar Beieren. Waarom dit deel van Duitsland mij zo aanspreekt, dat vertel ik je graag!

Naast dat wij vroeger regelmatig naar Duitsland op vakantie zijn geweest heb ik ook nog andere landen tussen door bezocht. Zo ben ik onder andere naar Belgie, Luxemburg, Denemarken, Polen, Oostenrijk en dit jaar ook Tsjechie geweest op vakantie. Zuid- Duitsland heeft een prachtige natuur met veel bergen, bezienswaardigheden en aardige mensen. Maar waarom nou specifiek dit deel van Duitsland?

Naar Duitsland op vakantie

Zowel Polen (en dan met name het zuiden), als Tsjechie vind ik ook beiden erg mooi om te bezoeken. Maar toch heeft Zuid- Duitsland en dan met name het Zwarte Woud mijn hart gestolen. De mensen zijn er zeer gastvrij, en er zijn tal van bezienswaardigheden. Daarbij krijg je als je op een camping staat ook een kaart waarmee je gratis met het openbaar vervoer kan reizen. Plus krijg je met zo’n kaart ook bij elke bezienswaardigheid flinke kortingen. Dat is natuurlijk altijd fijn als je op vakantie gaat, want zo kun je toch meer doen! Ook hebben ze lekker eten wat niet heel duur is. Je kan het dus makkelijk met het hele gezin een keer uitproberen. De prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland, en ook de prijzen in de supermarkt zijn vergelijkbaar, als zijn sommige producten daar goedkoper.

En dan de natuur. De afwisseling tussen hoge en lage bergen is prachtig. De bergen zijn zo mooi bedekt met bomen, waardoor een wandeling extra spannend is. Je kunt namelijk zomaar een waterval tegenkomen onderweg. En daar kun je natuurlijk weer prachtige foto’s van maken. Naast watervallen vind je er ook veel kastelen en burchten. Mijn favoriete bezienswaardigheid! Ik ben dol op kastelen en deze regio heeft er een heleboel.

Ben jij wel eens in Zuid- Duitsland geweest?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Waarom ik graag naar Duitsland op vakantie ga?

  1. Mooie tip! ik ben ook dol op kastelen (ook kerken en musea) en ben niet verder gekomen dan net over de Duitse grens..

    1. Dan is Essen denk ik ook een hele mooie plaats in Duitsland vooe jou om te bezoeken. Echt een prachtige stad met veel oude gebouwen/kerken etc.

Comments are closed.