Waarom ik geen beauty meisje ben

waarom ik geen beauty meisje ben

Wie mij persoonlijk kent, weet dat ik geen beauty meisje ben. Nooit geweest ook, eigenlijk. Wel het ik het altijd erg interessant gevonden, make-up. Maar om het zelf echt te gebruiken, had ik nooit behoefte. In dit artikel vertel ik je precies waarom ik geen beauty meisje ben. Want, ben jij wel echt een beauty meisje?

Waarom ik geen beauty meisje ben

Dagelijks gebruik ik eyeliner, en soms een beetje mascara, en heel heel heel af en toe nog eens een lipstick. Maar dat is eigenlijk ook direct alles. Hele mooie paletten liggen er in mijn yosmo organizer, maar gebruiken doe ik ze eigenlijk nooit. Zonde vind ik het wel. Maar ik heb er gewoon geen behoefte aan, en voel me er niet prettig bij. Als ik make-up draag dan voel ik me niet mezelf. Alsof ik werkelijk een masker op heb, en ikzelf onzichtbaar ben voor anderen. Ik kan mezelf niet zijn, althans zo voelt het. Het dragen van make-up begon ook heel erg laat bij mij, ik denk dat ik rond mijn 17e pas begon met mascara. Potlood onder mijn ogen deed altijd onwijs veel zeer, dus die gebruikte ik het liefste gewoon niet.
sos familietag

Inner beauty belangrijker

En nog steeds vind ik dat het innerlijk mooier en belangrijker moet zijn dan hoe je er van ‘buiten’ uit ziet. Tuurlijk moet je er verzorgd uit zien, maar om daar make-up voor te gebruiken, nee dat hoeft van mij niet. Ik zei al van kleins af aan ‘Ik ben mooi zonder make-up’. Niet dat ik mezelf echt mooi vond, maar ik was tevreden met hoe ik eruit zag zonder make-up. Dat is wie ik ben, hoe ik ben geboren, en hoe ik altijd zal zijn. Je wordt toch ook niet geboren met een laagje make-up op? En tuurlijk ik vind het bij sommige echt prachtig staan, en zou dat ook wel eens willen. Maar eerlijk gezegd kan ik dat ook niet. Nee geen wing-eyeliner voor mij, of een perfect aangebrachte foundation. Ik ben er gewoon echt niet handig mee, en dat is deels ook de reden waarom ik het niet gebruik. Uren heb ik filmpjes gekeken hoe je dat zoiets aan brengt, bijvoorbeeld je perfecte smokey eye. Maar als ik het dan zelf probeer, dan lijk ik net in mekaar geslagen. Nee het ziet er dan gewoon echt niet uit. En dat is prima zo. Ik heb er ook geen behoefte aan.

Je bent mooi zoals je bent, met of zonder make-up!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Waarom ik geen beauty meisje ben

  1. Mooi verwoord 🙂 En zo is het! Je bent mooi zoals je bent 🙂 Ps. stel je voor als je geboren zou worden met make-up 😮 moet er niet aan denken!

Comments are closed.