Waarom ik een aquarium leuk vind

Je zult je vast wel afvragen waarom ik dit artikel ga schrijven. Nou, eigenlijk is dat best simpel! Namelijk omdat ik al jaren een aquarium heb, en jullie daar graag iets meer over wil vertellen! Nieuwsgierig?
aquarium

Al ongeveer een jaar of 8 heb ik een eigen aquarium op mijn slaapkamer. Ik begon met een gezelschaps aquarium, eentje met neon tetras, zwaarddragers een algeneter en nog wat andere visjes. Super leuk natuurlijk maar veel verstand had ik er toen niet van. Al snel gingen er wat visjes dood en vond ik het niet zo leuk meer al die verschillende visjes bij elkaar. Ik verkocht de visjes destijds op marktplaats en besloot om enkel de guppen te houden.

Guppen
Ik hield de guppen in het 60liter aquarium. Ik had gewone guppen en een aantal endler guppen. Als snel waren er meer baby guppen dan volwassen exemplaren. Dus besloot ik de kleintjes weg te geven. Maar op een gegeven moment was het grote aquarium vol en moest er nog een aquarium komen. Ik kocht een klein 20liter aquarium waar de baby guppen in gingen. Helaas wilde niemand ze over nemen en zelfs na het schijden van de vrouwtjes en mannetjes bleek 2 aquariums nog niet voldoende, ik kreeg van iemand gratis nog een aquarium van 40liter en ook die raakte vol. Toen ik op een dag toch iemand vond die de grote groep wilde overnemen. Ik was blij en opgelucht! Tijd voor iets anders!
aquarium

Garnalen
Ik weet het nog goed, ik zat in de 1e van het ROC en was net 16jaar geworden. Ik wilde iets anders met het aquarium en besloot ideeen op te doen op internet. Ik kwam bij garnalen, vuurgarnalen om precies te zijn! Ik maakte het aquarium garnaal vriendelijk met hout en mos, en een tijdje daarna mochten de 20garnaaltjes erin. Prachtig om ze te zien zwemmen. En nog steeds heb ik de garnaaltjes!

Een nieuwe start
Een tijdje terug, ongeveer een paar weken geleden. Begon ik aan een nieuwe start, ik wilde de garnalen houden ook al had ik nog maar een kleine groep van 8 garnalen over. Ik besloot om het grote 60liter aquarium er weer bij te pakken en deze in 2en te delen. De ene kant voor de garnalen en de andere kant voor een aantal guppen. Maar inmiddels heb ik de scheiding eruit gehaald en 1 groot aquarium van gemaakt.

Het lijkt me leuk om er over een tijdje een vervolg van te schrijven als jullie dat ook leuk vinden.
handtekening carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

16 thoughts on “Waarom ik een aquarium leuk vind

 1. Wow! Wat leuk dat je er nu garnalen in hebt! Vraag me af of garnalen meer werk en zorg nodig hebben dan vissen? Hele leuke blog trouwens!
  Liefs!

  1. Dankje! Nee eigenlijk helemaal niet. Ik was aan de garnalen vele malen minder uren kwijt dan aan de guppen die er nu in zitten. En ze ruimen je aquarium op! Dat is een groot voordeel. Het enige wat de garnalen echt heel fijn vinden is een stuk hout en mos, en voor de rest tja gaat het vanzelf! Zijn hele makkelijke dieren die vuurgarnalen. Niet alle garnalen zijn makkelijk hoor, maar de vuurgarnaal is het beginners garnaal zeg maar. Net zoals de meeste mensen beginnen met guppen of goudvissen 🙂 Liefs

 2. Een aquarium lijkt me echt zo leuk! Ik ben alleen bang dat ik alles na een tijdje helemaal verwaarloos. Hoe vaak moet je zo’n aquarium schoonmaken?

  1. Ik maak hem 1x per maand met een stofzuigertje schoon, dus alleen de bodem even afhevelen zodat de vissenpoep daar weg is. Verder doe ik 1x per 2 weken 10 liter water eruit en nieuwe erin. Verder doe ik er eigenlijk niets aan, vooral door heen staren naar de garnalen en guppen 🙂 Met een kwartiertje eens per 2 weken ben je er klaar mee. En het stofzuigen van de bodem zo’n half uurtje, maar dat doe ik dus eens per maand. Dus eigenlijk heb ik er niet veel onderhoud aan. Leuk dat je het ook leuk vind om een aquarium te starten! Als tip als je er mee gaat beginnen, zorg voor een aquarium, met plantjes en water, met een filter pomp, eventueel een verwarming zodat je water op 1 tempratuur blijft en wacht dan minimaal 3 weken voordat je er vissen bij in doet. Doe je er namelijk gelijk vissen in dan gaan die in week 2 a 3 dood omdat er teveel afvalstoffen in je water zitten die het nog niet gefilterd heeft. Na 3 weken is je water in balans en kun je visjes toe voegen 🙂

 3. Wat grappig zeg! Bij garnalen denk ik altijd aan een coctail ofzo, haha sorry hoor. Ik zou wel wat meer foto’s willen zien, lijkt me leuk!

  1. haha ja dat zeggen mensen wel vaker, zeker omdat je het niet heel vaak ziet in aquariums 🙂 Ik zal er nog een keertje een artikel aan wijden en er meer foto’s in plaatsen. Er staat nog een eerder artikel van online met foto’s van de garnalen, maar dan moet je even garnalen intypen in het zoekbalkje op mijn blog.

 4. Wouw klinkt echt super leuk… ik zou ook best een aquarium willen maar ben bang dat ik het dan ga verwaarlozen na een tijdje…
  Liefs Nathalie

  1. Dat dacht ik zelf in het begin ook, maar ik vind het ook heel erg rustgevend om in het aquarium te staren. Kijken naar al die visjes en garnaaltjes, heerlijk! Daar kom ik echt van tot rust. Tja en dan eens per maand een grote schoonmaak beurt (met een stofzuigertje de bodem afzuigen), is zo’n half uurtje werk, en eens per 2 weken vervang ik 10liter water voor nieuwe uit de kraan, en voor de rest hoef ik ze alleen maar eten te geven elke dag 🙂 Dus op zich valt het wel redelijk mee. Liefs

  1. Aah ook heel erg leuk! Helaas kunnen wij verder geen huisdieren (lees; ze zijn allemaal allergisch) we hebben wel een konijntje maar die is alleen tijdens de hele koude dagen zoals nu binnen. Gelukkig gaat dat wel redelijk goed op al dat gesnotterd na. Ik ben de enige in huis die niet allergisch is 🙂

 5. Wat leuk! Ik had vroeger ook altijd een aquarium en vond het zo interessant allemaal! Garnaaltjes zijn ook echt superschattig 🙂

  Liefs,
  Astrid

Comments are closed.