Waarom ik ben afgestapt van de medische wereld!

minimaliseren, winactie

Ik ben het zat dat anderen (artsen) denken dat zij de baas zijn van mijn lichaam! Hallo doe eens normaal, ik heb van iemand ooit een koopcontract gezien dus kappen! Mijn lichaam, mijn gezondheid, mijn beslissingen. Ik vertel je mijn redenen waarom ik ben afgestapt van de medische wereld.

Sinds de medische molen rondom het diagnostiseren van mijn klachten en de diagnose Ziekte van Crohn is alles begonnen. Het begon redelijk onschuldig dacht ik. Mijn arts had gewoon het beste met mij voor dacht ik nog. Maar na een goede bloeduitslag en een heel klein beetje tegenvallende ontlastingsonderzoek wilde ze perse een dikkedarmonderzoek gaan doen. Toen ik echter zei dat ik mij nu eindelijk iets beter ging voelen en hier niet aan wilde beginnen ging het mis.

Hoe het weigeren van een onderzoek roet in het eten gooide

Ik voelde mij eindelijk goed en toen wilde de arts zo’n zware aanslag plegen op mijn lichaam. Ben ik bij het eerste dikkedarm onderzoek zo onwijs ziek geweest wilde ik die perse niet nog eens zonder goede reden. Na meerdere keren uitgelegd te hebben dat ik het onderzoek niet wilde doen ging het mis. Blijkbaar dat deze arts dat zij bepaalde wat er met mijn lichaam gebeurde. Ze gaf mij zelfs gelijk en vond dat zij bepaalde wat er ging gebeuren en niet ik. Uuh hallo ik ben niemand zijn bezit dus ik beslis zelf!! Dit was voor mij echt de druppel die de emmer deed overlopen en ik wilde niet meer door haar behandeld worden. Na veel wikken en wegen en heel veel verschillende artikelen te hebben gelezen (zowel Nederlandse onderzoeken als Amerikaanse onderzoeken) besloot ik dat ik beter af ben zonder het ziekenhuis die mijn lichaam vergiftigd.

Je bent toch geen hippie geworden?

Ik snap dat je nu zoiets hebt van ‘je bent toch niet zo iemand die alles via voeding probeert op te lossen?’? Ik geloofde er nooit in, maar toen ik er bij na ging denken en vele documentaires later vind ik wel dat ze een punt hebben. Onze voeding die wij in de supermarkt kopen zitten vol met conserveringsmiddelen, pesticides, antibiotica, hormonen en nog veel meer rommel. Nu wil ik zeker niet alles verbannen (en dat doe ik ook zeker niet) maar wel ben ik er van overtuigd dat ik mezelf ziek maak met bepaalde voeding. Ik kan mij niet anders herrineren dat ik als klein meisje al elke zaterdagavond minimaal een paar uur op de wc zat vanwege de jus die ik over mijn eten kreeg. Daarbij denk ik ook zeker dat het hier ontstaan is. Vet moet mijn lichaam weinig van hebben. Een patatje eten is voor mij echt een ware hel! Ik krijg binnen 10 minuten echt buikkrampen waar je U tegen kunt zeggen.

Nu ik elke dag knoflook, kurkumapoeder, gemberpoeder, imkerhoning en propolis aan mijn eten probeer toe te voegen gaat het een stuk beter. Mijn buik is rustig en dat is het maanden niet geweest (de ergst periode was tijdens het slikken van de thiosix en prednison). Mijn lichaam zelf laten werken en de problemen op laten lossen lijkt mij voor mezelf beter. Een sterk imuumsysteem is daar erg belangrijk voor en daar helpen die ingredienten heel goed bij.

Ik was nooit van de homeopatische middelen maar tijdens mijn opleiding als medisch secretaresse heb ik ingezien dat hiermee alles is begonnen. Homeopatie bestaat al eeuwen en werd vroeger alleen maar gebruikt. Er waren nog geen dure medicijnen of aparte apparaten die van alles konden. Men ging te werk met kruiden, bloemen en andere natuurlijke middelen. Natuur en mens waren een. En hoe mooi is het dat ik met een paar kleine aanpassingen weer een normaal leven kan leiden. Met de prednison en thiosix kon ik het amper opbrengen op 10 uur per week te werken. Nu werk ik meer dan het dubbele en soms zelfs tegen de 30uur aan. Ik ben moe omdat ik dingen doe, maar niet meer moe omdat mijn lichaam zegt moe te zijn zonder dat ik iets heb gedaan.
Paardenmelk heeft mij hier bijvoorbeeld ook heel erg bij geholpen. Ik ben in ieder geval helemaal klaar met de medische wereld. Vanaf nu ben ik de baas over mijn lichaam!

Laat jij ook dingen zomaar toe als een arts zegt dat hij/zij iets wil?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Waarom ik ben afgestapt van de medische wereld!

  1. Een arts zou moeten openstaan voor wat de patiënt aangeeft. Spijtig genoeg is dat niet altijd het geval, en dan moet je vanuit jezelf keuzes maken.

    Aum Shanthi

  2. Ik heb gelukkig alleen goede ervaringen met artsen.
    Zelf blijven meedenken is wel een vereiste.
    En dat voeding invloed heeft op onze gezondheid staat buiten kijf.
    Het is wel zo dat ieder mens uniek is en dus ook op haar of zijn unieke manier reageert op voeding.

Comments are closed.