Waarom heb je soms een slapende voet of hand?

Je kent het vast wel een slapende voet of hand. Het is echt super irritant en kan zelf een beetje pijnlijk zijn. Maar hoe krijg je eigenlijk een slapende voet of hand? Ik leg het je uit!

Je bent aan het werk of kijkt heerlijk een netflix film op bed. Dan is het er ineens, een doof gevoel in je voet of hand. Een tinteling die pijnlijk kan zijn als je het beweegt. Hoe het komt dat je lichaam dit signaal afgeeft?

Je lichaam geeft een signaal bij een slapende voet of hand!

Ik heb het ook af en toe, zo’n slapende voet. Een aantal jaar geleden heb ik een thuisstudie Medisch secretaresse gedaan. Voor de trouwe lezers, dat was alweer in 2017! Die haalde ik begin 2018 met een 8,9 als rapportcijfer. Wat mij het meeste interesseerde was Medische terminologie. Ik leerde er heel veel over het menselijk lichaam dat mij zelfs nu heel veel profijt opleverde.
Maar terug naar de slapende voet of hand!
Een slapende voet of hand komt door een beknellende bloedtoevoer of een beknelde zenuw. Het is een signaal van het lichaam om aan te geven dat er iets mis is. Een soort alarmfase zeg maar. Hierdoor wil je in een andere positie bewegen zodat het getintel ophoudt.

En nu weet je waarom je soms een slapende voet of hand hebt. Het is simpelweg een signaal van je lichaam dat er iets mis is, in dit geval dus een beknelde zenuw of bloedtoevoer. Vaker een zenuw maar goed beide zijn mogelijk. Luister goed naar je lichaam en vertrouw je het niet, ga dan langs de huisarts.

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.