waarom ik geen beauty meisje ben
Personal

Waar gaat het heen in deze wereld?

Lieve mensen van deze wereld, dit is een open brief naar jullie allemaal. Want waar zijn we in vredesnaam mee bezig? Waar gaat het heen in deze wereld? Kunnen we allemaal niet gewoon normaal tegen elkaar doen, en een beetje normen en waarden toepassen? Wat willen we hiermee bereiken, elkaar kleineren, beledigen, kunnen we niet gewoon normaal doen?

Lieve mensen van deze wereld,

Waar zijn we toch allemaal mee bezig. Wat heeft het allemaal voor zin om elkaar de grond in te trappen, en te beledigen? Waarom kunnen we niet gewoon aardig doen tegen elkaar, of elkaar gewoon met rust laten als je niet door één deur kunt? Waarom denken sommige mensen dat ze beter zijn dan een ander, of denken het recht te hebben om elkaar te beledigen, buiten te sluiten, te discrimineren, of te zeggen dat iemand een nazi-restant is. Jongens, wordt wakker!

Doe allemaal eens normaal

Ik kan me heel goed voorstellen dat niet iedereen met elkaar door één deur kan, maar kunnen we niet gewoon normaal doen, en elkaar met rust laten? Is het nodig om steeds maar weer de grens op te zoeken, en het allemaal aandacht te geven? Zo kort voor de verkiezingen een grote rel te veroorzaken? Mensen waar zijn jullie mee bezig, laat elkaar lekker met rust, of praat op zijn minst ‘normaal’ met elkaar. Zonder elkaar uit te maken van van alles. Het lijkt af en toe of er geen normen en waarde meer zijn op deze aardbol. Alsof iedereen alles maar gewoon kan doen en laten wat hij/zij zelf wil.

Openlijk praten over politiek of geloof is altijd al riskant geweest. Daar zijn zoveel meningen over, dat meer mensen het oneens zijn, dan eens met elkaar. Maar ik ben vast niet de enige die vind dat we gewoon normaal tegen elkaar moeten doen. Met respect met elkaar omgaan, elkaar in zijn waarde laten, daar horen dreigementen niet bij!

Waar gaat het heen in deze wereld?

Misschien moeten we maar wereldwijde normen en waarden gaan vastleggen, zodat mensen eraan herinnerd worden wat normaal is, en wat niet normaal is. Blijkbaar is het nodig om aan te geven hoe je met elkaar moet omgaan, want niet iedereen heeft dat begrepen. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met iemand, maar houd dan gewoon je mond, of praat op zijn minst met respect met elkaar. Ga elkaar niet beledigen, kleineren en ga zo nog maar even door. Wat is er nou zo moeilijk aan, iedereen heeft dat toch wel geleerd? Behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden. En geloof mij, als je dat toepast, dan is een ander beledigen dus ook hoe je zelf behandeld wilt worden. En ga dan ook niet zielig lopen doen dat jij beledigd wordt, als je net hetzelfde bij die ander hebt gedaan.

Samen maar toch alleen

En misschien is het goed om onszelf af te vragen wat nou echt belangrijk is in het leven. Wil jij je kinderen in zo’n wereld laten opgroeien, daar kiest toch niemand bewust voor? Misschien is het da tijd om alles eens te gaan veranderen. Elkaar met rust te laten, of zonder iets te zeggen toch met elkaar door één deur te gaan. Ee mens heeft andere mensen nodig, en het zal dus op de een of andere manier met elkaar moeten omgaan. Of je dit nou leuk vind of niet. We zijn allemaal mensen, hebben allemaal gevoel, en hebben allemaal een eigen mening. Ook hebben we allemaal een mond, 2 stel ogen, en stel 2 oren gekregen om er iets mee te doen. Oordeel pas als je diegene ook echt kent, en niet van horen zeggen. Praat met elkaar, sluit compromissen, maar houd elkaar in zijn waarde. En kijk naar diegene alsof het je familie is, alsof jij het bent. Behandel mensen zoals jij zelf behandeld wilt worden.

Zo, dat moest er even uit. Dus alle lieve mensen van deze aardbol, doe je ogen open en wees een beetje lief voor elkaar. Daar wordt het veel leuker en gezelliger van op deze wereld. Niet alleen voor jou, maar ook voor mij, en de buurvrouw!

Liefs,
Carolien