Voorseizoen tips | Wat neem ik mee op vakantie?

voorseizoen tips

Dit jaar gaan wij voor de verandering in het voorseizoen op vakantie. Dat vergt een iets andere aanpak met mijn koffer in pakken. Wat neem ik mee op vakantie naar Normandië, waar houdt ik rekening mee. Ik laat je zien wat ik mee neem in mijn koffer, van kleding tot verzorgingsproducten. Benieuwd wat er zoal in mijn koffer gaat?

Natuurlijk gaan er een heleboel standaard dingen mee op vakantie, zoals de alcohol blaastests, gevarendriehoek, reserve brillen en lenzen, zonnebrillen, etc. Maar wat neem ik persoonlijk mee en waar houd ik precies rekening mee vanwege het voorseizoen. Even voor de duidelijkheid, we gaan in een chalet van Vacansoleil dus hebben enige luxe als eigen wc en badkamer en een keuken. Dit jaar niet helemaal terug naar de basics met de vouwwagen, die blijft een jaartje onaangeraakt staan.

Wat gaat er mee in mijn koffer?

Je weet van te voren nooit wat voor soort weer het precies wordt dus ik houd met alle mogelijke scenario’s rekening. Zo neem ik kleding mee voor de koudere dagen, de warmere dagen en ook houd ik rekening met regen bijvoorbeeld. Vorige jaren nam ik hooguit 1 trui mee op vakantie voor in de avond als het koud zou zijn, maar verder hield ik vrij weinig rekening met het weer. Nu doe ik dat bewust wel. Ook neem ik de nodige dingen mee zodat ik me kan vermaken als we een dagje op het vakantiepark blijven, of als het slecht weer is en ik bijvoorbeeld niet naar het zwempark ga.
muggenbulten

Mijn inpaklijst met kleding voor de vakantie
– Ondergoed
– Enkelsokjes en 2 of 3 paar gewone sokken
– 1 dikke trui
– 2 dunne truien met lange mouwen
– 1 vest
– 2 spijkerbroeken lang
– 4 korte broeken
– 2 jurkjes
– 1 dun vestje
– 4 topjes
– 4 t-shirts
– Zwemkleding
– Handdoeken

Mijn toilettas
– Gezicht crème
– Zonnebrand
– Mini douchegel, mini shampoo, mini bodylotion, mini deodorant
– Oogpotlood, mascara, lippenbalsem, lippenstift
– Wattenstaafjes, wattenschijfjes, gezichtsreinigingsschuim

Overige
– Bullet journal, stickers, pennen, etc
– Kleurboek voor volwassenen
– Puzzelboekje
– Laptop om te bloggen (niet dat dat moet maar als ik mij verveel is dit wel top!)
– Een leesboek die ik leen bij de bibliotheek (geen idee nog welke)

Wij gaan naar Normandië


Deze maand gaan wij ander halve week naar Normandië. Iets waar ik onwijs veel zin in heb, zeker omdat we dit jaar voor het eerst de vouwwagen thuis laten en in een chalet gaan. Ik ben echt een kampeermens dus dit zal zeker even wennen zijn. Maar de mooie omgeving en de geschiedenis daar maken dat helemaal goed.

Zo kijk ik enorm uit om de invasie stranden te bezoeken (de camping ligt namelijk dicht bij Juno Beach) en de bunkers die langs de hele kust te zien zijn. Verder wil ik een heleboel lokale gerechten gaan proberen en kijk ik uit naar ander halve week helemaal niets moeten!

De camping heeft 750m2 aan zwemgelegenheid wat echt onwijs veel is, ik kan dan ook niet wachten om hier gebruik van te gaan maken. Het is dus te hopen dat het redelijk mooi weer zal zijn. Verder heeft een chalet ook de luxe dat als je aankomt, je ook gelijk vakantie hebt en niet eerst de vouwwagen of tent op moet zetten. Heerlijk lijkt me dat, al moet dat natuurlijk nog uitwijzen deze vakantie. Ik ben er in ieder geval heel erg aan toe!

Ben jij wel eens naar Normandië geweest?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Voorseizoen tips | Wat neem ik mee op vakantie?

Comments are closed.