Voorseizoen tips | Voordelen van vroeg op vakantie?

voorseizoen tips

Vroeg op vakantie gaan heeft zo zijn voordelen. Wij besloten om dit eens uit te proberen en de vakantie in het hoogseizoen achter ons te laten en te profiteren van de voordelen van vroeg op vakantie gaan. Ik deel alle voorseizoen tips met jou (en zal ook de paar nadelen voor je noemen!).

Een vakantie kost veel geld, heel veel geld. Daarom gaan veel mensen in het voorjaar of najaar op vakantie. Naast dat dit erg veel geld scheelt heeft het nog meer voordelen. Houd je bijvoorbeeld niet van die hele drukke situaties, dan kan ik je zeker het voorseizoen aanraden. Het voorseizoen zien mensen vaak als de periode van april tot juni, daarna beginnen vaak de tarieven van het hoogseizoen.

Voordelen van vroeg op vakantie gaan?

Dit jaar gaan wij voor het eerst in het voorseizoen op vakantie. En dat heeft echt veel voordelen en zeker als je niet gebonden bent aan de schoolvakanties raad ik je het zeker aan!

1) Het is veel goedkoper!
Ik ben echt een freak als het gaat om besparen. Ik houd van op vakantie gaan, maar als het een week later of week eerder goedkoper is, dan doe ik dat liever. In het voorseizoen zijn de prijzen al een stuk lager en zeg maar hallo tegen minder geld uitgeven voor je verblijf!

2) Prima weer
In het voorseizoen is het niet zo bloedheet dat je haast niets kunt doen. De afgelopen weken hebben we al prachtig weer gehad, echt prima weer om te hebben tijdens je vakantie. Kom maar door met al die mooie groene plaatjes en de mooie bloemen op je foto’s! Zelf functioneer ik vele malen beter bij een graadje of 20 en kan ik echt genieten van de zon en de buitenlucht. Maar eenmaal rond die 30 graden of meer dan kun je mij opvegen hoor, kom amper vooruit, laat staan op vakantie.
voorseizoen tips

3) Geen files!
Dit vind ik persoonlijk wel echt 1 van de fijnste dingen, want ik heb een hekel aan files. Tijdens het hoogseizoen is de kans veel groter dat je in een file beland op weg naar je vakantie bestemming dan in het voorseizoen. De reis naar je vakantie plek wordt daardoor ook een stuk korter.

4) Het is veel rustiger
Omdat veel mensen gebonden zijn aan de schoolvakanties is het altijd heel erg druk in het hoogseizoen. Hier heb je in het voorseizoen geen last van. Zeg maar hallo tegen het hele zwembad voor jezelf. Maar wat dacht je van foto’s maken zonder toeristen erbij op. Heerlijk!

Wij gaan naar Normandië


Zelf gaan wij dit voorseizoen naar Normandië op vakantie. Heerlijk 8 nachten genieten van de rust, zee, geschiedenis, natuur en van lekker niks moeten. Door in het voorseizoen te gaan bespaar ik zoveel dat ik in het naseizoen nog een keer kan van mijn vakantie budget. Heerlijk 2 keer op vakantie in plaats van 1 keer in het hoogseizoen. En natuurlijk ga ik al mijn tips met jullie delen als ik weer terug ben want ik weet zeker dat het ook iets voor jou is, dat voor en na seizoen!

Ben jij wel eens op vakantie geweest in het voorseizoen?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Voorseizoen tips | Voordelen van vroeg op vakantie?

  1. Ja zeker afgelopen maand naar Gambia geweest lekker rustig aan het strand en de restaurant super gelukkig ben ik niet gebonden aan schoolvakanties

  2. Fijne tips 😉
    Ook loont het om zondagavond of maandags net na het weekend rond middernacht….

    Een fijne dag 😉

Comments are closed.