Voorbereidingen stedentrip #1

stedentrip

Dit jaar ga ik voor het eerst een stedentrip maken. Daar kijk ik natuurlijk heel erg naar uit, maar er komt ook veel bij kijken. Ik neem jullie daarom graag mee met mij op avontuur. In een aantal artikelen die over de stedentrip zullen gaan, neem ik jullie mee van het begin tot het eind. Deze reeks artikelen zullen over een aantal weken worden verspreid. Vandaag mijn eerste artikel, waarin ik mijn voorbereidingen met jullie deel.

Voorbereidingen

Een stedentrip is een korte vakantie waarbij je zoveel mogelijk van de stad/omgeving probeert te zien. Wat een stedentrip voor mijn persoonlijk is;  is het ontdekken van mogelijkheden die ik eventueel leuk kan vinden. Bijvoorbeeld of ik een stedentrip wel leuk vind. Of dat ik misschien in de omgeving een langere vakantie wil doorbrengen. Het komt er vooral op neer dat ik wil ontdekken wat ik leuk vind. Jaren ben ik samen met mijn ouders en broertje naar campings geweest. Heel vroeger met onze eigen vouwwagen, en de afgelopen jaren met Vacansoleil. Allemaal heel erg leuk, maar ik wil eens wat anders proberen. Vorig jaar ben ik al met mijn opa in een hotel geweest waar we een aantal dagen in de omgeving van de Edersee verbleven. Erg leuk vond ik dat, en daarom kwam ik op het idee van een stedentrip. Geen vakantie dit jaar met het hele gezin, maar een korte stedentrip als vakantie.

Stap 1; Met wie?

Het bedenken met wie je wilt gaan stedentrippen. Het is natuurlijk veel leuker om samen nieuwe plekken te ontdekken. Mijn keuze was niet zo moeilijk, ik ga met mijn moeder. Ik kan aardig goed opschieten met mijn moeder. Een aantal jaren geleden ben ik al een midweek met haar alleen op vakantie geweest, en dat beviel goed. Nu gaan we samen een stedentrip maken.
dingen die je kan doen als je je verveelt

Stap 2; Waarheen?

Dan het puntje dat iets lastiger wordt. Want waar wil je naar toe? We hadden een aantal plaatsen die ons leuk leken. Uiteindelijk waren we het er samen over eens om naar Krakau te gaan. Beiden zijn we nog nooit in Krakau geweest, dus dat is extra leuk. De keuze voor Krakau is omdat de stad mij heel erg aanspreekt, maar dat niet alleen. Ik wil al heel erg lang naar Auschwitz, en Krakau ligt daar redelijk dicht bij. Bij de stedentrip gaan we deze dingen natuurlijk combineren.

Ik weet nu met wie ik ga, en waar we naar toe gaan. Maar er zijn nog een aantal dingen die nog besproken moeten worden. Bijvoorbeeld hoe we er naar toe gaan, waar we gaan slapen, etc. Dat wil ik jullie graag in mijn volgende deel vertellen. Omdat ik erg enthousiast ben, zal dat artikel een heel stuk langer worden. Ik kan nu al niet wachten tot het eindelijk zover is.

Vraag: Gaan jullie dit jaar op vakantie?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “Voorbereidingen stedentrip #1

  1. Wat tof! Stedentrips lijken mij leuker dan een vakantie. Wij gaan helaas niet. Mijn laatste echte vakantie was in 1998. We doen wel af en toe dagjes en weekendjes weg. Ik zou zelf graag naar Londen en Praag willen gaan.

    1. Ik heb geen idee of het leuker is, want dit wordt mijn eerste stedentrip. Ben echt reuze benieuwd 🙂 Ooh dat is wel echt lang geleden. Ik gun het je om binnenkort op vakantie te kunnen. Even genieten van leuke dingen en even niet denken aan thuis 🙂 Londen en Praag lijken mij ook erg leuk.

  2. Ik ben dol op Stedentrips en kan Barcelona en Milaan ook echt aanraden, geen idee of je daar weleens bent geweest? Al moet ik zeggen dat ik je het hoofdseizoen kan afraden (hogere verblijfskosten, vliegtickets en de drukte), maar in het voorjaar en najaar zijn Barcelona en Milaan ook erg leuk! Heel veel plezier, ben benieuwd naar je komende verslagen. Xoxo

    1. Wat lief! Ik ga elke donderdag een verslag delen hiervan, en als ik de stedentrip heb gemaakt, gaat er uiteraard ook nog het een en ander online komen 🙂

Comments are closed.