Voorbereidingen stedentrip #2

stedentrip

Hoogtijd voor een nieuw artikel over mijn voorbereidingen voor de stedentrip. In mijn vorige artikel vertelde ik al met wie ik ga en waar we naar toe gaan. Nu is het tijd om het een en ander uit te gaan zoeken.

De grootste vraag was eigenlijk gelijk ; hoe komen we er?

Nou heel simpel! We gaan met het vliegtuig. Op skyscanner zocht ik naar goedkope vliegtickets naar Krakau. Je moet daarvoor wel even snuffelen. Zo vliegen wij vanaf vliegveld Dortmund in Duitsland rechtstreeks naar Krakau. We konden ook vanaf Eindhoven, maar dat bleek een langere reistijd te hebben. Erg handig als je dicht bij de Duitse grens woont, en stukke voordeliger. We gaan met vliegmaatschappij Ryanair, waar we met 2 personen iets meer dan 88euro kwijt waren aan de vliegtickets. Super goedkoop dus! Het is voor ons dus maar 44 euro per persoon aan retourvlucht.
nagellak rek

Dan het verblijf.

Die hebben we express los geboekt. Waarom? Omdat we nogal kieskeurig zijn. Of juist andersom. We hebben niet veel eisen aan ons verblijf, als het maar netjes is. En we onze eigen kamer konden krijgen. Al snel zagen we namelijk tijdens het zoeken dat er veel hostels zijn in Krakau waar je bijvoorbeeld de badkamer moet delen. Nou is dat persoonlijk echt niets voor mij. Tenzij ik op een camping ben, haha ja ik heb geen idee waarom. We kwamen op internet via booking.com op de website van Sodispar. Een hotel organisatie met meerdere panden in Krakau. Na een aantal dagen intensief mailcontact met de organisatie, hebben we besloten om te boeken. We hebben een kamer in het centrum op 2 minuten loopafstand van de Lakenhal. Heel erg fijn. Voor ons verblijf betalen bij inchecken 600 zloty wat omgerekend iets minder dan €150,- is. Goedkoper krijgen we niet midden in het centrum.

Nu we onze vliegtickets hebben geboekt, en het hotel hebben gereserveerd zijn we zo goed als klaar. Maat natuurlijk moeten we nog meer voorbereiden. Wat dacht je van onze koffer. We nemen beide alleen handbagage en zullen onze koffers efficient moeten inpakken. In het volgende artikel vertel ik jullie graag wat ik mee neem en deel ik een aantal tips wat betreft vloeistoffen.

Vraag: Ben jij wel eens in Krakau geweest?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Voorbereidingen stedentrip #2

  1. 150 Euro voor in het centrum is niet duur, helemaal niet voor een eigen kamer met badkamer. Het viel mij inderdaad ook op hoeveel er in centra overnachtingsplekken te vinden zijn met gedeelde badkamer, ook niets voor mij hoor! Wat misschien net zo raar is als voor jou, gezien ik er op de camping ook geen problemen mee heb 😉 Xoxo

Comments are closed.