Lifestyle Personal

Tips om dingen vol te houden

Soms is het lastig om iets vol te houden, bijvoorbeeld sporten, of huiswerk maken. Maar wat kun je doen om het wel vol te houden? Dat ga ik jullie allemaal vertellen in deze blogpost! Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet waardoor je het makkelijker kunt maken om iets af te maken / vol te houden.
DSC_1719

Hoe komt het dat je iets niet meer volhoudt? Geen motivatie? Geen energie? Ga bij je zelf te raden hoe het komt dat je iets niet volhoudt! Zie je er bijvoorbeeld geen uitweg in, is je opdracht zo lang dat je niet weet waar je moet beginnen. Of heb je geen inspiratie? Dat kan! Maar daar is wel iets aan te doen!

Ik heb een aantal keren gehad dat ik het niet kon volhouden om bezig te gaan met mijn eindscriptie voor de opleiding die ik heb gevolgd. Maar uiteindelijk kwam die wel af en heb ik het afgerond met een dikke 8!
Hoe heb ik dat gedaan?

Soms vind ik het moeilijk om mijn ideeen en inspiratie voor een bepaalde blog onderwerp om te zetten naar een mooi en overzichtelijk geschreven blogpost. Maar uiteindelijk zijn deze ook schrijven en online gekomen op mijn blog! Hoe heb ik dat gedaan?

Nou dat is heel simpel, ik heb de volgende tips gebruikt om mezelf er toe te zetten om iets vol te houden! Je kunt dit bij de meest uiteenlopende doelen toepassen! Want iets wat je doet, is een doel, en dat doel doe je ergens voor!
zondag

Mijn tips om iets vol te houden/ jezelf te motiveren!
1. Maak een haalbaar doel, maak het klein! Als je een groot doel wilt behalen moet je klein beginnen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld;  Ik doe mee met de 5 km run, ik moet dus 5 km kunnen rennen. Begin dan niet gelijk om die 5 km te rennen maar begin met 1 km of 500 m. Dit is een veel beter doel en ook nog eens haalbaar! Je kunt niet zonder training ineens die 5km rennen, dus zorg ervoor dat je het haalbaar maakt! Dan wordt het ook leuker!

2. Waarom wil je dit doel behalen? Waarom wil je iets af krijgen? Stel die vragen aan jezelf! Is het een opdracht voor school, dan is het antwoord vrij simpel! Ik wil namelijk een voldoende! En dat krijg je door je te verdiepen in het onderwerp waarover je schrijft of de opdracht maakt, en daardoor krijg je dus een beter cijfer! Of bijvoorbeeld het schrijven van een blogpost? Waarom doe je dat? Omdat je het leuk vindt, of omdat je je kijkers/lezers iets interessants wil vertellen?

3. Maak een planning! Als je bezig bent met schoolwerk maar je weet niet waar je moet beginnen, omdat het zoveel is. Maak een planning! Wanneer moet je het afhebben, hoeveel opdrachten moet je maken? Ook voor je blog is dit heel erg handig! Maak een planning met daarin op welke dagen je een blogje online wilt zetten, en dan hoef je alleen nog maar te verzinnen waarover je het wilt schrijven! Kijk eens in een tijdschrift, google eens iets rond, kijk op pinterest! Inspiratie en ideeën zat!

4. Beloon jezelf als je het doel hebt bereikt!

5. Maak het gezellig in de ruimte waarin je iets af moet maken / vol moet houden. Bijvoorbeeld als je op je kamer huiswerk maakt, doe wat kaarsjes aan, muziekje op etc. Dat maakt het een stuk gezelliger, en werkt bij veel mensen om iets te bereiken!

6. Vooruit plannen! Op je blog is dat natuurlijk heel makkelijk! Je hebt alleen nog de nodige onderwerpen nodig waarover je wilt schrijven! Door vooruit te plannen ontneem je jezelf wat stress omdat je iets al voor een tijdje af hebt en er niet over hoeft na te denken. Dit kun je ook makkelijk met schoolwerk doen. Heb je het huiswerk voor deze week al af, maak dan een aantal opdrachten meer, heb je ergens moeite mee, kun je nu dus mooi oefenen zodat je het straks beter begrijpt in de les!

7. Zorg ook voor de nodige ontspanning! Ontspanning? Ja! Ga niet 3 uur achterelkaar lopen leren, dat heeft vaak niet zoveel zin. Verdeel het over 3x een uur! Dan slaan je hersenen veel meer op dan de 3uur achter elkaar!

Als ik iets vol moet houden dan stel ik mezelf altijd de vraag ‘waarom wil ik het eindstation bereiken en wat moet ik daarvoor doen?’. Ik maak van een groot doel, een aantal kleine doelen die ik makkelijker kan afstrepen! Bijvoorbeeld bij het schrijven van blogpostjes. Ik maak foto’s op dag 1, en dag 2 schrijf ik het artikel. Zo heb ik een groter doel al gehalveerd. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Door het jezelf makkelijk te maken heb je er mee plezier in, en gaat het je gemakkelijker af! Dat is toch veel fijner!

Wat doen jullie om iets vol te houden? En wat vind je last op te bereiken?

Veel liefs,
Carolien

11 thoughts on “Tips om dingen vol te houden”

  1. Ja klopt, komt me wel mooi uit nu, want voel me echt te beroerd om een blogje te typen, dus ben blij dat ik wat reserves heb staan 😉 Altijd fijn!

 1. Dit zijn super tips want dingen volhouden is echt heel erg lastig….

  1. Ja ik vind dat erg prettig! Zeker als je een dagje niet lekker te pas bent, dan kun je alsnog wat online plaatsen zonder dat je er dan iets voor hoeft te doen.

 2. Hier staan echt hele goede tips bij. Ik geef altijd heel snel op, kan het dus zeker goed gebruiken 🙂
  Dat plannen zou ik echt een moeten leren. 🙂
  x, Lena

  1. Dankje! Ik maak vaak gebruik van deze tips, zeker voor mijn blog! Maar nu ook sinds ik ben begonnen met de Kayla trainingen! Soms moet je jezelf even motiveren! xx

 3. Handige tips! 🙂 Het is inderdaad makkelijker om een groter doel op te splitsen in kleinere, het is iets wat ik sinds kort zelf toepas en ik moet toegeven: ik ben daardoor een pak minder gestresseerd 🙂 En ontspanning is enorm belangrijk! 🙂 Liefs! x

Comments are closed.