Visitekaartjes aanpassen voor de webshop

nieuwe visitekaartjes

Bij een nieuwe website horen niet alleen simpele aanpassingen zoals het aanpassen van de link op social media. Iets wat er bij mij helemaal doorheen is geslopen is het aanpassen van de visitekaartjes. Ik had een tijdje geleden hele mooie visitekaartjes laten maken voor de webshop, alleen daar staat de oude url op. Tijd om die aan te passen!

Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om nieuwe kaartjes te laten maken, maar om dan maar 300+ kaartjes in de prullenbak te gooien vind ik dus echt geen duurzame oplossing! Dat moet anders kunnen dacht ik. Dus ik ging aan de knutsel.

Visitekaartjes aanpassen voor de webshop

Ik heb al een paar maanden een hele mooie labelprinter. Eentje die mij onwijs veel werk uit handen neemt door het printen van verzendlabels op sticker. Dus ik bedacht me, als ik nu mijn nieuwe url op een sticker kan printen, dan kan ik die over de oude url plakken. Zo gezegd zo gedaan. Ik paste de instellingen van een word document aan naar een A6 label (10x15cm). Mijn nieuwe url uitgeschreven en zoveel mogelijk geknipt en geplakt in het A6 formaat. De tekst dikgedrukt gemaakt zodat het beter zichtbaar is, de printinstellingen aangepast naar nog een stukje donkerder en vervolgens geprint.
nieuwe visitekaartjes
Je ziet hier de kaartjes zoals ik ze besteld had, waar de oude url (www.liefscarolien.nl/webshop ) zichtbaar is. Dit is nu natuurlijk naturalblooming.nl. Echter als je de oude url intypt kom je ook op de nieuwe site terecht!

Vervolgens uitknippen en het plakken kon beginnen. Van de 300+ kaartjes heb ik ongeveer de helft al aangepast en het ziet er niet eens zo gek uit. Hierdoor hoef ik de kaartjes niet weg te gooien maar kan ik ze met een kleine aanpassing toch gewoon gebruiken. Zodra deze op zijn laat ik dezelfde kaartjes natuurlijk printen met de nieuwe url erop. Het kaartje heb ik zo ontworpen dat ik de ene kant kan gebruiken voor de webshop en de andere kant voor de blog. Zo hoef ik maar 1 soort kaartje bij me te hebben.

Wat ik nog meer aan heb gepast voor de webshop?


Naast mijn visitekaartjes heb ik nog meer aangepast voor de webshop. Niet perse iets waar jij als klant iets van merkt, maar waar ik wel heel veel profijt van heb. Al die tijd had ik namelijk de trommelstenen in zakjes zitten die ik een kast lagen. Niet heel overzichtelijk en het zag er zelfs wat slordig uit. Ik had nog een lege theedoos liggen met 6 vakken en besloot om dit eens uit te proberen. Dat was zo onwijs handig dat ik besloot om bij de Action nog 2 theedozen er bij te kopen (waren tevens de laatste die in de winkel lagen). Dus ik heb nu alle trommelstenen en andere kleine items in de theedozen zitten. Aan de bovenkant van het vakje heb ik een sticker geplakt met wat er in het vakje ligt. Zo kan een ander ook helpen met inpakken van bestellingen en kan iedereen gelijk zien wat erin ligt. Daarnaast heb ik ook de make-up bakjes meegenomen. Het zijn 6 doorzichtige bakjes van verschillende formaten. Deze gebruik ik bijvoorbeeld voor de hartjes, seleniet staven, agaat schijven en de zakjes met gouden driehoek trommelstenen. Echt ideaal want zo ziet alles er heel overzichtelijk uit en heb ik zelfs wat meer ruimte over! Iets wat jullie dus niet perse merken maar waar ik zelf wel heel veel profijt van heb. Ook het maken van de armbanden rek is echt een top DIY geweest want alles is hierdoor goed zichtbaar.

Hergebruik jij ook graag items?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.