Deze visschotel is niet alleen makkelijk en lekker, maar ook nog een heel snel klaar. Ik maakte een recept naar eigen smaak en deel deze heerlijke visschotel graag met jou. Lekker als lunch maar ook heel erg lekker om als avondeten te serveren met rijst of couscous!
Dit recept heb ik zelf een hele tijd geleden eens uitgeprobeerd en is sindsdien een groot succes. Met maar een paar simpele ingrediënten maak je zelf een heerlijke zoetzure vis schotel. Ik ga je in dit artikel uitleggen hoe je dit zelf ook thuis kunt uitproberen!
Wat heb je nodig om dit te maken?
Zoals je hierboven op de foto kunt zien heb je de volgende dingen nodig:
– Vis het liefst een filet
– Geroosterde paprika
– Ui
– Augurk
– Tomatenketchup
– Ei
– Bloem
– Tomatenpuree
– Viskruiden
Verder heb je nog nodig:
– Olie
– Azijn
– Suiker
Dan volgt hier het recept:
Het beslag maken, dat doe je als volgt:
Je hebt ongeveer 600 a 750 gram vis nodig, ik gebruik panga filets, deze kun je bij elke supermarkt halen.
Deze snijdt je in kleinere stukje, hieronder op de foto’s zie je hoe groot de stukken ongeveer moeten zijn.
Dan doe je in een schaal de volgende ingrediënten;
1 glas bloem, half glas water, 1 eetlepel viskruiden (of eventueel meer, ik doe altijd iets meer omdat ik dit lekkerder vindt), 1 ei, 2 eetlepels olie. Dit alles roer je goed door elkaar, totdat je een mooi stevig maar wel glad beslag hebt. Hier doe je de vis in, zorg ervoor dat het beslag op de hele vis zit, en dan bak je de vis gaar.
Als je alle vis hebt gebakken kun je de groentes snijden. 1 grote ui in fijne stukjes snijden, 4 grote augurken in blokjes snijden, en 4x halve plakken paprika in blokjes snijden.
Dan is het tijd om de zoet zure saus te maken. Meng 2 glazen water, halve glas olie, een blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketchup, 3 eetlepels azijn, 3 eetlepels suiker. Dit meng je met elkaar in een pannetje en verwarm je. Je hoeft het niet helemaal te koken, zolang je het maar verwarmt, en nog voordat het gaat koken zet je de saus uit, en kun je beginnen met het opbouwen van de schotel.
Je pakt een schaal of grote kom waar je je schotel in kunt opbouwen. Hier giet je 1 soeplepel zoet zure saus in, hier boven op leg je stukjes vis, en daarboven op de groente, en dit herhaal je totdat de schaal vol is of je ingrediënten op.
Je kunt dit zowel warm als koud eten, beide vind ik erg lekker!
Eten jullie wel eens een gerecht met vis?
Ik eet niet vaak vis, maar het lijkt me wel leuk om eens te maken 🙂
wij eten ook niet vaak vis, maar dit is echt heel erg lekker! Zeker het proberen waard!
Wie weet. Ik ga het in ieder geval een keer klaarmaken voor als er iemand komt eten 🙂
Klinkt erg goed! xoxo
Dankje! Ja het is echt lekker 🙂
Klinkt erg lekker!