Vijf natuurlijke manieren om menstruatiepijn te verminderen!

flesje amber druppel (SKI002)

Menstruatiepijn is een veelvoorkomend probleem onder vrouwen van alle leeftijden. Deze pijnlijke krampen en andere symptomen kunnen erg vervelend zijn en het dagelijkse leven beïnvloeden. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke middelen die kunnen helpen bij het verlichten van menstruatiepijn. In deze blog zullen we enkele van deze natuurlijke remedies bespreken.

Het wordt veroorzaakt door de samentrekking van de baarmoederspieren tijdens de menstruatiecyclus. Deze samentrekkingen worden veroorzaakt door hormonen die prostaglandinen worden genoemd en kunnen leiden tot hevige krampen en pijn in de onderbuik en onderrug.

Warmte

Een van de meest effectieve manieren om menstruatiepijn te verlichten, is door warmte toe te passen op het gebied waar de pijn zich bevindt. Dit kan worden gedaan met een warmwaterkruik, een warm bad of een warme douche. De warmte helpt om de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom te verbeteren, waardoor de spieren ontspannen en de pijn vermindert.

Kamille thee

Kamille thee is een populaire remedie tegen menstruatiepijn vanwege de ontstekingsremmende en krampstillende eigenschappen. Het drinken van kamille thee kan helpen om de spieren te ontspannen en de pijn te verminderen. Kamille thee kan worden gedronken voor en tijdens de menstruatie om te helpen bij het verminderen van de pijn.
ovulay

Ovulay

Ovulay is een medicijnvrije therapie voor menstruatiepijn. Ovulay is een TENS-stimulator (transcutane elektrische zenuwstimulatie) die is gebaseerd op stimulatie van de natuurlijke pulsen van het lichaam. Doormiddel van lichte elektrische impulsen die de Ovulay afgeeft ontspannen de spieren in het baarmoedergebied. Hierdoor krijg je een kalmerend en pijnstillend effect en is menstruatiepijn verleden tijd!

Kruiden

Verschillende kruiden kunnen helpen bij het verlichten van menstruatiepijn. Deze kruiden hebben ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen die kunnen helpen om de krampen en pijn te verminderen. Enkele van de kruiden die kunnen helpen bij menstruatiepijn zijn:
Gember: Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om pijn en krampen te verminderen. Het kan worden gebruikt in de vorm van gemberthee of als een supplement.
Kamille: Kamille heeft ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van menstruatiepijn. Het kan worden gebruikt in de vorm van kamillethee.
Kurkuma: Kurkuma heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van pijn en krampen. Het kan worden gebruikt in de vorm van kurkumasupplementen.

Yoga

Yoga is een vorm van lichaamsbeweging die kan helpen bij het verminderen van menstruatiepijn. Yoga kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stress, wat kan bijdragen aan menstruatiepijn. Het beoefenen van yoga kan helpen bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn. Gebruik eventueel ook essentiële oliën zoals Lavendelolie of Rozemarijnolie. Beide hebben kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen en in een diffuser of in een roller kunnen ze helpen tegen menstruatiepijn.

Hoe zorg jij ervoor dat je geen last hebt van menstruatiepijn? Deel je tips in de reacties hieronder, laten we elkaar helpen!

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.