Verkouden? Wat nu?

Iedereen heeft er wel eens last van, en het komt altijd op een moment dat je er eigenlijk geen tijd voor hebt of iets belangrijks hebt te doen. Zo ook bij mij! Sinds 30 december is het steeds wel een beetje en dan weer niet.
En nu zet het door, en ben je even goed ziek. Waar heb ik het over? Verkoudheid!

Het begon allemaal 30 december, ik kreeg last van mijn keel. Meestal is dat zo bij mij, mijn amandelen worden zo  groot als tennisballen en kan nauwelijks slikken. Een teken voor mij dat ik extra gezond moet doen en veel moet drinken. Helaas hielp het deze keer niet en ben ik dus nu verkouden en overal spierpijn.
En ik was er net vanaf! Want begin december had ik het ook al!

In dit artikel ga ik jullie een aantal tips geven die vaak (bijna altijd) bij mij werken. Want niets is vervelender dan de hele dag moeten niezen, elke keer een zakdoekje te voor schijn moeten toveren en pijn hebben in je hele lichaam. Oohja niet te vergeten natuurlijk oorpijn, hoofdpijn, en buikpijn! Als het bij mij doorzet, krijg ik het allemaal, en ook allemaal tegelijk! Verschrikkelijk!

Tip 1: Drink veel water! Door veel water te drinken voer je afvalstoffen sneller en makkelijker weg waardoor ook de virussen en bacterien aangepakt worden.

Tip 2: Kook wat water in de waterkoker, en snijd een dikke plak citroen. Doe deze citroen in een beker en giet hier het kokende water over. Omdat het anders wat zuur is, doe er een flinke schep honing bij en een schepje suiker. Drink dit zo warm mogelijk op, het zorgt ervoor dat je minder last krijgt van je keel!

Tip 3: Stomen! Draai de kraan in de badkamer aan op lekker warm en de stoom verlicht het zware ademen. Het maakt de luchtwegen vrij waardoor ademen beter gaat. Doe dit net voor het slapen en stap dan snel onder de wol.

Tip 4: Blijf binnen of kleed je dik aan! Als je niet naar buiten hoeft, doe dit dan niet. Zeker nu het fris is en je de kachel waarschijnlijk lekker hebt branden, blijf dan zo veel mogelijk binnen om niet kou te vatten. Het verschil tussen de binnen en buiten temperatuur ik vaak veel te groot. Moet je toch naar buiten kleed je dan warm aan.


Misschien ook nog best belangrijk, gun je lichaam de rust om beter te worden. Slapen helpt altijd goed, omdat je lichaam dan harder kan werken tegen de bacteriën. Eet voldoende fruit, drink veel (geen alchohol) en probeer wat te doen aan je conditie als je weer beter wordt. Het nemen van bijvoorbeeld extra vitamine pillen is ook altijd goed, al moet je daarnaast nog wel zorgen dat je deze vitamines ook binnen krijgt.

Zijn jullie vaak verkouden?

Veel liefs,
Carolien

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Verkouden? Wat nu?

    1. Ja het is echt super vervelend! Thee met honing deed ik ook altijd, maar sinds ik er een klein schijfje citroen bij deed, drink ik het met citroen.

  1. Handige tips vooral die van water koken met citroen en honing want die kende ik nog niet
    Liefs Nathalie

  2. Ik neem altijd verse kamille thee uit de natuur die smaak echt heerlijk of ik neem nu de gedroogde versie en dan met honing.

Comments are closed.