Verhuizen? Waar moet je allemaal aan denken

10 redenen waarom je geen blog moet beginnen

Verhuizen doe je natuurlijk niet elke dag of elke week, gelukkig maar want het kan een hoop werk zijn. Waar moet je allemaal aan denken als je gaat verhuizen en wat kan je een hoop werk schelen? Ik verzamelde een heleboel tips, voor mezelf, maar ook voor jullie! Hier een mooie lijst met tips voor als je gaat verhuizen (of van plan bent!).

Verhuizen kan heel erg leuk zijn zo kijk ik er echt naar uit om mijn eigen plekje te hebben. Ik heb het prima bij mijn ouders daar zeker niet van, maar toch ben ik toe aan mijn eigen huisje met eigen spullen en eigen regels. Helaas zit dat er nog even niet in, maar toch ben ik ondertussen al flink bezig met mijn uitzet en informatie over verhuizen. En ik kwam er verrassende dingen tegen, want waar moet je allemaal aan denken? Het is een heel proces wat je zeker niet even 1 – 2 – 3 doet en mee klaar bent. Daarom deze tips!

Verhuizen? Wat komt er bij kijken.

Woon je nog bij je ouders en ga je voor het eerst op jezelf wonen? Dat kan een grote verandering zijn. Maar niet getreurd en niks geen gepieker ik heb hele handige tips opgeschreven waar je aan moet denken en wat je moet regelen.
– Verzekeringen regelen bijvoorbeeld inboedel/ glas, etc.
– Gas, water, licht regelen, anders heb je een huis maar kun je niks.
– Regel genoeg verhuisdozen.
– Pak breekbare producten goed in bijvoorbeeld met dekens of met oude kranten.
– Regel vervoer want hoe wil je jouw spullen bij je nieuwe huisje krijgen?
– Geef je adreswijziging door bij de gemeente/ werk/ verzekeringen etc.
– Vraag anderen op tijd om hul, verwacht niet een dag van tevoren dat mensen zomaar even kunnen helpen.
Maar wat als je al op jezelf woont en je gaat nogmaals verhuizen? Ook dan heb ik een aantal tips voor je. Want je hebt waarschijnlijk dan al heel veel meubels en andere producten. Die moet je over verhuizen maar hoe?
– Regel een verhuisbedrijf
– Pak kamer voor kamer in in verhuisdozen
– Check of je alles hebt meegenomen
– Meterstanden opmeten! Je wilt natuurlijk niet onnodig meer betalen dan nodig.
– Gas, elektra, en water afsluiten
– Je oude sleutels inleveren, en je van je nieuwe sleutels een aantal reservesleutels laten maken

Voor die tijd goed nadenken

Zomaar een aantal tips die jou enorm veel kunnen helpen bij het verhuizen. Of dit nu voor de eerste keer is, of voor de 6e keer. Het kan altijd van pas komen. Naast deze paar simpele tips zijn er natuurlijk nog veel meer punten waar je aan moet denken. Als je bijvoorbeeld naar een nieuwe stad gaat, zoals verhuizen naar Nieuwegein, dan moet je bijvoorbeeld ook een nieuwe huisarts, tandarts en eventueel kerk zoeken. Denk hier voor het verhuizen goed over na en ga altijd uitzoeken wat je precies wel en niet wilt. Als je dit tijdens het verhuizen ook nog moet doen, dan raak je de kluts kwijt.

Vraag: Heb jij nog tips voor anderen die gaan of willen verhuizen?

  • Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.
Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Verhuizen? Waar moet je allemaal aan denken

Comments are closed.