Valentijn cupcakes maken?

valentijn
Het is bijna Valentijn (niet dat ik daar aan mee doe), maar ik had toch een leuk idee voor mensen die dit wel vieren dit jaar! Ik ga namelijk valentijn cupcakes maken, maar dan iets specialer dan gewone cupcakes. Benieuwd wat ik ga doen? Lees dan even verder.
Via de webshop van Ditverzinjeniet.nl kun je hele leuke en grappige gadgets kopen voor valentijn. Ze hebben op de webshop een aparte pagina gemaakt, met alle producten voor deze speciale dag. Benieuwd wat ze allemaal hebben? Klik dan hier om naar de webshop te gaan.

Zelf heb ik natuurlijk ook een kijkje genomen en vond deze hele leuke cupcake vormpjes; Teacupcakes. Zo nieuwsgierig als ik was wilde ik ze natuurlijk meteen testen. Wat resulteerde in een aantal vergeten foto’s. Maar ik maakte gewoon nog een set met cakejes, en daarvan heb ik natuurlijk wel foto’s gemaakt. Mocht het je dus opvallen, sommige foto’s zijn met wit beslag, en andere met bruin beslag. Oeps!
valentijn
In de verpakking zitten 4 silicone cupcake vormpjes en 4 schoteltjes. Het schoteltjes zijn van een iets ander materiaal en mogen daarom niet mee in de oven! (Ze smelten dan, en je kunt er dan niets meer mee)

valentijn
De silicone bakvorm blijft goed staan (ook zonder schotel) en ziet er ook ontzettend schattig uit. De vormpjes mogen niet in de vaatwasser, en moeten met de hand in een sopje worden schoongemaakt. Dit gaat heel erg simpel, en de meeste verkleuringen krijg je er makkelijk vanaf. Natuurlijk zal het na loop van tijd (en hoe vaker je het gebruikt hebt) gaan verkleuren en zullen ze niet helemaal meer wit zijn.

valentijn valentijn
Ik probeerde de vormpjes uit met wit beslag en bruin beslag om te kijken of dit nog verschil zou hebben. Gelukkig is dat niet het geval, en blijven de vormpjes mooi wit. Je kunt er dus elk beslag in doen wat je wilt.

Ik maakte chocolade cakejes, met extra stukjes chocolade erin, wat natuurlijk voor Valentijn extra leuk is.
valentijn
Wel een tip is om de vormpjes voor meer dan de helft te vullen zodat het cakeje mooi boven het vormpje uit komt. Die van mij waren iets te laag, kun je wel zien op de foto hierboven.
Niet alleen voor Valentijn is dit leuk om te gebruiken, ook bijvoorbeeld met een High tea is dit extra feestelijk. Of verjaardagen, en andere feestjes. Het ziet er ook een stuk sfeervoller uit dan een gewoon cakeje in een papiertje.

Deze silicone cupcake vormpjes zijn te koop op de website van Ditverzinjeniet.nl en kosten 12,95euro. Voor 22uur besteld is de volgende dag al online, waarna je heerlijk kunt genieten van dit product!

Wat vind jij van deze bakvormen, en waarmee zou jij ze gebruiken?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

22 thoughts on “Valentijn cupcakes maken?

    1. Ik doe zelf ook niet aan valentijn, maar deze cupcakes zijn zo schattig! En voor zoveel andere momenten ook te gebruiken 🙂

Comments are closed.