Vakantieverslag Viechtach 2017 #2

waldwippelweg beieren

In mijn 2e deel van de vakantieverslag Viechtach neem ik je mee naar de andere dagen van mijn vakantie. Je hebt namelijk nog 6dagen te goed van mij, en die deel ik ook graag met je. Wat ik die dagen deed, en hoe de terugreis verliep lees je nu.

Hadden we nog redelijk vergelijkbaar weer als in Nederland (af en toe regen en temperaturen tussen de 10 en 18graden), werd het deze dagen beter weer. De komende 6 dagen die ik hieronder beschrijf waren bijzonder warm. Hier waren we ook echt wel aan toe en hier genoten we dan ook echt van.

Vrijdag 28juli

Een dagje munchen en dachau stond op de planning. We besloten om op tijd weg te gaan, want het zou wel eens druk kunnen zijn op de weg naar munchen. Het was een flinke rit van 180km waar we 2uurtjes over deden. Toen we aankwamen bij kamp Dachau besloten we om eerst in de auto even te eten. Het was tenslotte rond 12en. Daarna liepen we door naar het informatiecentrum en vervolgens naar de ingang van het kamp. Onderweg daar naar toe lopend stonden allemaal informatie borden met wat er zich in het verleden afspeelde. In het kamp zelf zijn 2 barakken in oude staat hersteld en hier kun je binnen kijken. De gebouwen waar de SS officieren zaten zijn wel in tact gebleven en hier zijn tentoonstellingen te zien. Er was alleen wel heel weinig te zien van de medische experimenten waar het kamp om bekend staat. Erg jammer vond ik dat. Nadat we alles hadden gezien besloten we om nog even in Munchen te gaan kijken. Helaas is dat met de auto nog zo makkelijk niet. Daarom gingen we naar Schloss Nymphenburg een heel groot kasteel waar je in ieder geval wel kunt parkeren (gratis). Hier hebben we rondgekeken (het was helaas te laat om het van binnen te bekijken). Daarom gingen we in het restaurant maar even wat drinken en een appelstrudle eten. Daar schok ik me ook kapot toen we de rekening kregen en gewoon 7,60euro per appelstrudle moesten betalen. Zo duur heb ik het nog gezien! Omdat we verder toch niks konden bekijken en het mega druk was op de weg in Munchen gingen we weer terug richting de camping. Een rit van nog ruim 2uur. Rond half 8 waren we op de camping en moesten we nog gaan eten. We aten tomatensoep en wat gehaktballetjes in pittige saus met brood.
kamp dachau poort arbeit macht frei

Zaterdag 29juli

Het is alweer zaterdag, het zou lekker warm worden en dat werd het. Jongens wat een verschil zeg, de vorige dag nog 18 graden en nu 29graden. In de ochtend deden we boodschappen zodat we in de avond konden gaan bbqen. Verder hebben we die dag doorgebracht op de camping. Ik voelde me niet lekker en sliep een deel van de middag. De afgelopen dagen heb ik ook wel echt te gek gedaan en ben ik te vaak over mijn grenzen gegaan. Daar plukte ik deze dag de vruchten van, helaas. In de avond gingen we dus bbqen met de nieuwe bbq emmer die ik speciaal kocht voor de camping.Aten een heerlijke bockworst met emmertaler kaas erin, ik een aantal kipspiesjes en kipfiletjes, en mijn ouders een steak. Rond 8uur waren we uitgegeten en gingen we de afwas doen. Rond 10uur besloten we om maar te gaan slapen, want we waren allemaal erg moe.

Zondag 30juli

Weer een onwijs warme dag. 32graden gaf de teller aan, en dat was echt niet prettig. We besloten om rond 10uur naar Waldwippelweg te gaan. Een groot pad waar je heel ver kunt kijken in de omgeving. Ook heb je er een belevenispad en een huis op de kop. Na alles daar gezien te hebben zijn we naar de rodelbaan gereden. Daar ben ik samen met mn moeder vanaf gegaan, onwijs gaaf! Het was inmiddels rond half 3 toen we terug bij de camping waren. Ik ben nog wat gaan rommelen achter mn laptop en las ook mijn 2e boek uit. Daarna besloot ik om te gaan koken. Macaroni met pastasaus bolognese. In de avond genoten we van de koelere lucht met het windje. Al snel volgde de onweer, die de hele nacht duurde. Ik maakte nog een paar fotos van de wolken en heb verder nagenoeg de hele nacht wakker gelegen.
waldwippelweg beieren

Maandag 31juli

Weer een onwijs warme dag, 36graden in de schaduw. Omdat er nog 1 bezienswaardigheid op het lijstje stond en dit de beste dag was om dat te doen gingen we wat later weg. We zouden namelijk naar een mijn/grot in Bodenmais gaan. Heerlijk koel, en zeker met deze hitte een prachtig uitje! Helaas verliep alles een beetje anders dan we wilde. We gingen met een stoeltjeslift naar boven wat echt prachtig was. Helaas kreeg mijn moeder bij het uitstappen een migraine aanval met verlamming verschijnselen. Haar hele linkerkant deed nauwelijks wat, echt mega schikken. Met veel moeite kwamen we bij het restaurant waar we eerst wat gingen drinken. Gelukkig ging het iets beter, maar leek het ons beter dat ze niet mee ging in de mijn. Maar goed ook want wat een geklim en gebuk. Het was er maar 4graden en ik was tot het bot toe afgekoeld. Eenmaal buiten kreeg je weer een gigantische klap door de hitte. We besloten om nog wat te drinken en allemaal een appelstrudel te nemen. Na een half uur moesten we toch geloven aan de wandeltocht naar beneden. Gelukkig ging dit redelijk goed. Rond half 5 waren we weer op de camping en ben ik het eten gaan maken. In de avond schreef ik een aantal concepten en bekeek ik mijn statestieken. Wat een geweldig resultaat behaalde ik in Juli. Een groei van bijna 1600 bezoekers en ruim 2700 weergaven meer als de maand ervoor. Kon het nauwelijks geloven. Om half 11 ging ik pas naar bed, maar was nog veel te wakker door alle indrukken.
silberberg in bodenmais

Dinsdag 1 Augustus

De laatste dag op de camping. We doen vandaag niet veel bijzonders. Het werd 37graden in de schaduw wat niet lekker meer was. Verspreid over de hele dag pakken we al dingen in die we niet meer gebruiken. We doen nog wat laatste boodschapjes voor het avondeten en voor de terugreis. We eten de laatste hamburgers op met aardappelpuree en wat asperges. In de avond gaan we op tijd slapen zodat we de volgende ochtend op tijd aan de terugreis kunnen beginnen.

Woensdag 2 augustus

We zijn redelijk op tijd wakker (lees; voor 6uur al vanwege de onweer en regen de hele nacht). Eerst tijd voor een goed bak koffie om vervolgens de laatste dingen in te pakken. We pakken de vouwwagen weer helemaal in, leggen de dingen de we thuis gelijk nodig hebben in de auto, en gaan nog een laatste keer naar de wc op de camping. Om precies half 9 rijden we de camping af, waarnaar ons een reis van 762km te wachten staat terug naar huis. Ik rijd samen met mijn vader om de beurt, al rijd hij meer omdat ik mij niet helemaal lekker voel. Omdat ik ook mijn internet bundel nog moet opmaken zit ik eigenlijk continu op mn mobiel op internet. Af en toe klik ik pokemon go aan maar helaas zijn er op de plekken waar we stoppen geen pokestops. We eten nog wat bij een raststatte omdat we anders het avond eten zouden overslaan. Rond 9uur in de avond zijn we thuis, waar ons een niet zo heel leuk weerzien te wachten stond. Ons konijn (snoepie) lag meer dood dan levend in zijn buitenhok. Mijn broertje heeft al die dagen op hem gepast omdat hij thuis bleef. Ze is helaas de dag (donderdag 3augustus) erna om 13uur overleden.

De vakantie eindigde niet zo heel leuk vanaf het moment dat we thuis kwamen. Verder heb ik wel een leuke vakantie gehad, wat wel heel anders was door de prednison die ik slikte op dat moment. Mijn lichaam kon veel minder waardoor we af en toe op de camping moesten blijven. Maar goed dat ik met mijn ouders ging, want die kunnen er gewoon rekening mee houden. Met vriendinnen is dan toch anders, en zou ik veel te veel over mijn grenzen blijven gaan.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.