Vakantieverslag Viechtach 2017 #1

Vakantieverslag Viechtach 2017

Dit jaar ging ik met mijn ouders 10 nachten naar een camping in Viechtach (Zuid Duitsland). Voor het eerst alleen met mijn ouders, en met mijn nieuwe vouwwagen. Hoe ik deze vakantie heb ervaren, wat we allemaal hebben gedaan en of het voor herhaling vatbaar is lees je in mijn vakantieverslag Viechtach.

Zondagnacht om kwart over 2 was het zover. Auto gepakt en bezakt, vouwwagen ingepakt en achter de auto gezet, op naar het vakantie adres. Ik maakte het mezelf achter in de auto zo comfortabel mogelijk met mijn kussen en plaidje. Makkelijk zittende kleding, vest en schoenen die je makkelijk aan en uit kunt doen. Overigens zal je binnenkort ook mijn vakantie outfits zien in een aparte blog. Deze vakantie zou anders worden dan alle afgelopen vakanties.

Vakantieverslag Viechtach deel 1

Dat deze vakantie anders zou worden dat wist ik bij het boeken al wel. Mijn broertje wilde namelijk niet meer mee op vakantie (ja, 17jaar dan is dat niet leuk meer natuurlijk). Ik besloot dus om alleen met mijn ouders op vakantie te gaan, want ik heb toch een vouwwagen en daar wilde ik graag gebruik van maken. Maar alles werd nog anders doordat ik op 29juni de diagnose Ziekte van Crohn kreeg als complete shock. Ineens moet je rekening houden met medicijnen die je moet gebruiken, met dat je daardoor ook tussen 12 en 14 niet in de zon mag, en meer. Hoe zou dit gaan op vakantie, was dat niet heel lastig? Ik was wel blij dat ik dus alleen met mijn ouders ging en niet met vriendinnen bijvoorbeeld. Mijn ouders kennen mij goed en kunnen gelijk zien als er iets niet goed is. Hoe deze vakantie gaat verlopen, wat we allemaal hebben gedaan en hoe we het ervaren hebben lees je per dag terug in dit artikel.

Zondag 23juli

In de nacht om kwart over 2 reden we van huis weg. Allemaal best wel moe,want het was veel te warm om te slapen die avond. Ik sliep net toen mijn vader me al riep om de laatste dingen in de auto te doen en te vertrekken. In de auto heb ik ook niet kunnen slapen. Toen we iets meer dan 100 km hadden maakte we de eerste stop. We hadden er toen al bijna 2uur op zitten. Gezien we met de vouwwagen maar 80km per uur mogen rijden in Duitsland. Daar hebben we even een half uurtje gestaan, met helaas af en toe een flinke regenbui. Tussen de buien door speelde ik nog even Pokemon go. Daarna heb ik geprobeerd om op de achterbank nog wat te slapen, maar dit lukte helaas niet. Rond half 7 ben ik gaan rijden en heb ik tot 10uur ongeveer gereden. Tussen door hebben we nog even een pauze gemaakt voor het ontbijt, want ik moest mn medicijnen innemen. Helaas kwamen we om kwart over 10 ook nog in een file terecht, omdat ze met de weg bezig waren. Tussen de middag hebben we gegeten bij een raststatte. Ik nam een broodje frikandelle (is een bal gehakt ik het Duits). Na de lunch ging ik weet rijden en heb ik zo’n 150km gereden. Ook hebben we nog 2keer file gehad. Al met al hebben we bijna 2uur in de file gestaan. Het duurde op die manier erg lang voordat we op ons vakantieadres aankwamen. We reden om half 5 het campingterein op. Het was gelukkig droog en mochten zelf een plek uitkiezen. Na het terein te hebben bekeken besloten we de vouwwagen op plek 129 neer te zetten. Hoe toevallig is nummer 29 weer! Met een uurtje stond de vouwwagen en voortent en besloten we om ons even op te frissen en vervolgens wat te gaan eten in het restaurant. Hier aten we een heerlijke wiener schnitzel met patat. Mijn ouders kregen Ouzo (griekse drank), aangeboden, maar omdat ik geen alcohol mag met de medicijnen kreeg ik kinder snaps. Oftewel kinder ranja, haha. Rond half 9 liepen we terug naar de vouwwagen en zijn we meteen gaan slapen. Wat waren we moe!
Vakantieverslag Viechtach 2017

Maandag 24juli

We waren onwijs vroeg wakker die ochtend. Namelijk om 6uur al. Dat kwam eigenlijk door het licht die de slaapcabine in scheen. Nadat we rustig koffie hadden gedronken en ons klaar te hebben gemaakt, konden we om 8uur de bestelde broodjes ophalen. Heerlijk even uitgebreid ontbijten met zn 3en, en ik genoot onwijs van de maanzaad broodjes. Na het ontbijt besloten we om de auto te pakken en wat boodschapjes te halen in het dorp. Eerst reden we naar Edeka, maar die had voornamelijk groot verpakkingen. Toen door naar de Aldi & Lidl waar we brood en broodjes kochten voor tussen de middag. Omdat we verder niet veel wilde doen gingen we terug naar de camping. Daar hebben we de vouwwagen goed ingericht, en alle haringen er ingeslagen. Hier waren we de dag ervoor niet aan toe gekomen. Net op tijd want daarna heeft het een paar uur geregend. Pluspunt; de vouwwagen is waterdicht! Wat een opluchting was dat. Rond 5uur besloot ik om eten klaar te maken namelijk macaroni. Hele simpele versie met gehaktballetjes een rode ui en pastasaus van bertoli. Het was erg lekker! Na het eten gingen we nog een groot stuk wandelen. Achter de camping ligt namelijk een erg grote rotspartij die echt prachtig is. Hier kun je meerdere wandelroutes nemen, wij namen de kortste. Die loopt helemaal om de middelste rotspartij heen. Heel kort was het rondje niet want we liepen toch bijna een uur. Ik maakte die avond zo’n 100 fotos met mijn camera. Tegen een uur of half 10 besloten mijn ouders om te gaan slapen. Zelf was ik nog niet moe door de koffie die ik net op had. En besloot om nog even wat concept artikelen te schrijven op mijn laptop. En ook typ ik een stuk van dit artikel.

Dinsdag 25juli

We gaan een dagje weg! Tijdens de regen de dag ervoor hadden we al uitgezocht wat we konden gaan doen. Het werd Passau, zo’n 80km rijden vanaf de camping. Iets meer dan een uurtje rijden, kwamen we terecht bij Veste Oberhaus. Een kasteel die je door bijna heel Passau kunt zien. Mega strategisch gelegen want je hebt goed zicht op de 3 rivieren die samen komen. De Donau, Inn, en Ilz voegen in Passau samen, en dit geeft in het water een leuk effect (kleurverschil). We gingen eerst het kasteel bekijken, hier hebben ruim 2uur rondgelopen want er was best veel te zien. Bijna 200 fotos gemaakt van het kasteel en de omgeving. Wat een prachtig uitzicht heb je daar. Nadat we het kasteel gezien hadden besloten we om een McDonalds op te zoeken en even te lunchen. Die vonden we niet, en besloten om de auto in een parkeergarage te zetten en de stad in te gaan. We liepen naar de grote kerk en bekeken deze van binnen. Helaas nog steeds niets onderweg om te eten. Omdat het ondertussen al half 3 was en we nog geen lunch hadden gehad besloten we om weer richting de camping te gaan. In Regen hadden we wel een mac gezien en besloten om daar maar te gaan eten. Ik nam een heerlijke mcRib, waarvan ik hoop dat die ook in Nederland komt op een dag. Daarna gingen we nog even de Rossmann en Aldi binnen voor wat boodschapjes. Bij Rossmann kocht ik zonnebrand factor 50 voor maar 3,50euro. En 3nagellakjes van Essence voor maar 0,95cent per stuk, en nagellak remover omdat ik die niet bij me had. Daarna gingen we terug naar de camping. Helaas begon het toen ook weer te regenen. Omdat we net onze lunch pas achter de kiezen hadden ging ik eerst nog even achter de laptop. Ik kon het toch niet laten om nog een aantal artikelen te schrijven in een word-document. De teller staat nu op 7 klare concepten die ik zo kan inplannen als ik thuis ben. Rond 8uur besloten we om maar te gaan eten, we aten een kipschnitzel met aardappeltjes en wortels&erwten. Na het eten gingen we met zn alle de afwas doen en daarna lekker puzzelen en lezen. Net voor 10uur lagen we weer op bed om de volgende ochtend er op tijd weer der uit te gaan. Want er stond een dagje Tsjechie op de planning.
Vakantieverslag Viechtach 2017, passau, museam, kasteel

Woensdag 26juli

Thuis hadden we al een vignet voor Tsjechie aangeschaft want we wilden daar toch wel graag een dagje naar toe. Pilsen zou het worden, en we besloten daar woensdag naar toe te gaan. Het is zo’n 100km rijden vanaf de camping waar je ongeveer 1,5uur over doet. Onderweg zagen we onwijs veel herten in het bos en de omliggende weilanden. Zo’n 20km voor Pilsen maakte we in het bos een tussenstop waar we even wat aten. Daarna reden we door naar het centrum waar we eerst wat geld gingen wisselen. Blijft gek als je een bedrag met 2 cijfers opruild en er 4cijfers voor terug krijgt. We zette de auto in de eerste parkeergarage die we tegen kwamen, en liepen naar het Historical Underground museum. Een groot gangenstel onder de stad Pilsen. Voor 150kronen per persoon volgde we een tour en hadden we een Nederlandse audio tour. Omgerekend zo’n 5euro per persoon. Na de tour besloten we om nog even het centrum verder te bekijken. Een hele mooie stad die me veel deed denken aan Krakau. Echt prachtig! Daarna gingen we nog met de auto door de binnenstad rijden en kwamen uiteindelijk nog een kaufland tegen waar we nog even wat boodschapjes wilden doen. We namen Knedels mee in de smaken aarbei en bosbes voor het avondeten. Verder nog een aantal specialiteiten om thuis te gaan uitproberen. Buiten verkochten ze nog ijsjes en besloten we allemaal een ijsje te nemen. Echt heerlijk, ik had de smaak bosbes. Daarna gingen we weer terug naar de camping. Onderhand was het half 7 en gingen we het eten klaarmaken. Die avond ging ik vroeg naar bed want ik was al vanaf kwart over 4 wakker. Ik besloot om ook hier maar de oordopjes uit te proberen want ik sliep erg slecht. Nou toch jammer dat ik dat niet gelijk vanaf dag 1 had gedaan.
Vakantieverslag Viechtach 2017, pilsen, historical undergroudn museum, tsjechie

Donderdag 27juli

Ik sliep in 1stuk door tot kwart over 7. Echt heerlijk geslapen. Die dag besloten we om niet heel veel te gaan doen. Het zou voornamelijk alles drogen zijn omdat we flinke buien hadden gehad de afgelopen dagen. Alles was dus nat/vochtig en het zou vandaag toch een stuk droger zijn. We besloten om in de ochtend even naar het plaatsje te rijden en daar even rond te kijken. Viechtach is niet heel erg groot, en er is niet onwijs veel te zien. Mn moeder wilde heel graag naar het kristalmuseum dus besloten we om daar te kijken. Erg mooi om alle kristallen te zien die hier in de regio zijn gevonden. Zelfs fossielen! Altijd al eens willen vinden. Na het kristalmuseum begon het helaas toch weer te regenen en gingen we nog even langs de edeka & lidl. Eenmaal terug op de camping gingen we lunchen, en vervolgens wilde ik even gaan zwemmen. Want tja ik had nieuwe bikinis gekocht en die wilde ik natuurlijk wel uitproberen. Het water was alleen onwijs koud en na 10minuten had ik het voor gezien. De rest van de middag heb ik een boek gelezen (How blogs work). Ook na het eten heb ik hieruit gelezen, en dat boek was dus zo uit. Ik schreef ook nog dit artikel af, want ik weet dat ik anders dingen ga vergeten. Ondertussen was het alweer 9uur en werd het weer donker. Ik besloot om heerlijk warm onder de dekens te gaan liggen en nog een stuk te lezen uit het 2e boek dat ik bij me had. Uiteindelijk viel ik in slaap.

In deel 2 die deze week ook nog online komt lees je het vervolg van mijn vakantie. Want die duurde nog 6dagen na dit verslag. Wat ik deed lees je in deel 2.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.