Vakantiepark Viechtach in Duitsland

vakantiepark Viechtach

Afgelopen zomer (lees afgelopen maand nog!) ben ik met mijn ouders op vakantie geweest naar Vakantiepark Viechtach in Zuid Duitsland. Een bijzondere camping die zich helemaal richt op honden, maar ook voor iedereen zonder hond erg leuk is. Hoe ik mijn vakantie op deze camping heb ervaren, wat de camping allemaal voor faciliteiten bied, en of ik deze camping aanraad, dat vertel ik je graag.

Via Vacansoleil ben ik begin dit jaar op de website van deze camping beland. De prijs was zeer aantrekkelijk, en omdat we graag in de regio Beieren op vakantie wilde, bleef deze camping steeds op het oog. Na lang zoeken, maar niet anders leuks te hebben gevonden die ook binnen ons budget paste, besloot ik om deze camping te boeken. Ik reserveerde via Vacansoleil een staanplaats voor 3 personen en een vouwwagen met auto. De reis zou ongeveer 6 tot 7uur duren, maar omdat wij met de vouwwagen maar 80km per uur mogen rijden in Duitsland, duurde het allemaal wat langer.

Vakantiepark Viechtach

In het rustige plaatsje Viechtach in het zuiden van Duitsland, ligt de camping Knaus Campingpark Viechtach. Een camping die speciale voorzieningen heeft voor honden, 2 grote en mooi schone toiletgebouwen met douche, kookgelegenheid en meer. Verharde paden naar de kampeerplekken, meerdere mogelijkheden om te huren (zowel kamers als een chalet of tipi tenten), een Grieks restaurant, campingwinkeltje waar je elke dag verse broodjes kan bestellen, een binnenzwembad, en zelfs een sauna. De faciliteiten vielen mij totaal niet tegen. De toiletgebouwen zijn verwarmd, en dat is voor in de nacht heel erg prettig, want ooh wat was het koud elke nacht! Zoals wij gewend zijn in Duitsland is ook deze camping tussen 13uur en 15uur niet bereikbaar, want ze houden dan een middagpauze en dan is de slagboom dicht. Hier heb je overigens geen kaartje voor nodig, want overdag kun je hier gewoon in en uit rijden.
vakantiepark viechtach

Mijn ervaring met de camping

Nadat we de camping hadden gevonden, ging ik mij melden bij de receptie en kregen wij uitleg van wat de camping te bieden heeft. Ook kregen wij een plattegrond en mochten we zelf kiezen waar we wilde staan. De vrouw van de receptie had 2 cirkels gezet op de plattegrond waar we konden staan (dit waren 2 grote velden met zo’n 10 plekken per veld). Het was onwijs rustig op de camping, en we waren erg blij dat we zelf een plek uit mochten kiezen. Onbewust kozen wij voor nummer 129 wat we later ontdekte op de kaart. Heerlijk rustig op een veld waar we de vouwwagen gingen opzetten. Na het opzetten besloten we om te gaan eten in het restaurant van de camping. Grieks hadden we allemaal geen ervaring mee, maar we lieten ons verrassen. We kregen een salade van het huis (heerlijke dressing), en kozen voor de wiener schnitzel met patat. Geen grieks, maar toch kreeg het een grieks tintje door de ouzo die wij gratis aangeboden kregen. Ik mag geen alcohol dus mijn ouders dronken de ouzo op, ik kreeg van de ober een kinder snaps (kinder ranja in een klein glaasje). Onwijs aardig! Het eten is niet duur, en de bediening is erg vriendelijk. Wij gingen de eerste week van de bouwvak op vakantie (10nachten), en de camping was totaal niet vol. Op het veld waar wij stonden hadden we geen buren etc. Heerlijk rustig dus!

Voordelen van deze camping


Tijdens mijn vakantie op deze camping heb ik toch een aantal voordelen gevonden. Deze zijn niet eens heel persoonlijk, maar in het algemeen voor iedere kampeerder.
– Hond vriendelijke camping
– Ook als je niets met honden hebt, je hebt totaal geen ‘last’ van de honden
– Verwarmde sanitair gebouwen
– Rustige camping ook in het hoogseizoen
– Tegenover de camping zijn hele mooie rotspartijen te zien (5 minuten lopen)
– Perfecte uitvalbasis voor dagjes weg naar Tsjechie en Oostenrijk
– Makkelijk bereikbaar met de auto
– Gratis kaart waarmee je met het openbaar vervoer kunt (gratis reizen)
– Kortingskaart voor bezienswaardigheden in Beieren
– Overdekt zwembad
– Sauna voorziening (kosten 8euro)
– Netjes restaurant met zowel Duitse als Griekse gerechten
– Elke dag verse broodjes te bestellen
– Verlichte paden op de camping (alleen in de nacht)

Ik vond de camping heel erg netjes, ook het personeel is erg vriendelijk. Of ik er snel nog een keer naar toe zou gaan is iets anders. Zelf ben ik namelijk snel uitgekeken op een omgeving, en Beieren viel voor mij toch wat tegen. Leuk voor een doorreis, al is de camping echt heel goed te doen als je er langer wilt verblijven. Wij hebben ons in ieder geval wel prima vermaakt die 10 nachten.

Ben jij wel eens op vakantie geweest in Beieren?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Vakantiepark Viechtach in Duitsland

  1. love, love, love this!!! so glad to be able to read it with google translate – did you already have it & I missed it, or did you just add it?

Comments are closed.