Vakantie verslag – Bleialf 2016

afgelopen weekend

Nu ik alweer een paar dagen terug ben van de vakantie, vind ik het hoogtijd worden voor een vakantie verslag. Ik ging een weekje met mijn eigen vouwwagen en met ouders en broertje er even tussenuit. Lees je mee?

Laat ik bij het begin beginnen.

De eerste dag
Toen we aankwamen op de camping, begon het opzetten van de vouwwagen. Met iets meer dan een uur was alles opgezet en konden we gaan relaxen. We aten een kop soep en broodjes. In de avond liepen we een rondje om de camping om te zien wat er allemaal te doen was. In het toiletgebouw hing een blaadje met een waarschuwing voor de vos die ’s nachts op het terein loopt. Die avond gingen we redelijk op tijd slapen. Na 10en lagen we er allemaal in, maar wat de nacht ging brengen was op dat moment een minder leuk verhaal. We hadden tot 2 maal toe een vos in onze tent zitten. De eerste keer hoorde ik hagelslag rammelen, ik dacht dat iemand nog honger had en een broodje had gepakt. Maar dat bleek niet zo te zijn. Mama en ik sliepen nog niet en kwamen als een speer de slaapcabine uit. Op dat moment nam de vos een sprint met de pure hagelslag van Dennis de tent uit. De 2e keer was ongeveer 20 minuten later. Toen liet hij zijn kop zien bij de slaapcabine onder de vouwagen, waar mijn broertje op dat moment lag. Gelukkig is er niks ergs gebeurd, maar leuk was anders op dat moment. Nu kan ik er wel om lachen.

Dag 2 in Bleialf. 

Die ochtend tijdens de wandeling naar de wc, zag ik het pak met hagelslag die kwijt was bij de bosjes liggen aan de andere kant van de camping. Het had hem dus best gesmaakt want alleen het pak was nog over. We gingen die dag naar een mijn (die die dag alleen nog open zou zijn). Ook was dit de enige dag dat we geen mooi weer hadden. Het regende de hele dag en het was ook maar 13 graden. De mijn was prachtig. We zouden een rondleiding van 30 minuten krijgen, maar dat duurde uiteindelijk ruim 1,5uur. Het was erg leuk ondanks de regen. Ik ging nog even een half uurtje zwemmen aan het eind van de middag. Die avond aten we vakantie macaroni, die echt een favoriet blijft op de camping! Omdat we allemaal heel erg moe waren door de vorige nacht, besloten we vroeg te gaan slapen. Geen last van de vos deze nacht!

Dag 3: Bezoek aan Vianden. 

Die dag was het al een stuk beter weer. We gingen van 13 graden naar 25 graden. Maar een koukleum die ik ben had het nog koud. We besloten die dag naar Vianden te gaan, via Dasburg. In Dasburg hebben we 14 jaar geleden op de camping gestaan en het was erg leuk om dat even terug te zien. Na de stop in Dasburg en daar op de grens met Luxemburg te hebben getankt (0,92cent per liter diesel!!) reden we naar Vianden. Daar waren we ook al eens geweest maar omdat ik dol ben op grotten/mijnen en kastelen wilde ik er graag weer naar toe. En toch was het al een stuk groter dan de vorige keer. Ze zijn nog altijd bezig met het renoveren van het gebouw. Het was erg mooi, en ik had zelfs even gratis wifi bij het restaurant. Na het bezoek gingen we even wat eten bij ons cafeetje. Nederlandse eigenaar en ze hebben er frikandellen en krokketen <3.

Daarna gingen we weer richting de camping. En deden verder niets bijzonders.

Dag 4: Bastonge & Clervaux. 

Die dag werd het nog warmer. Maar liefst 36 graden werd aangetikt op de thermometer. Warm, erg warm! Ja zelfs ik had het warm! Haha. We reden die dag naar Belgie want we wilden heel graag terug naar Bastonge. Heel grappig dat herrineringen van 14 jaar geleden nu toch zo anders zijn. We wilden in eerste instantie alleen naar het momument, maar dat verliep even anders. Er stond namelijk een oorlogsmuseum bij. En laten wij (Dennis en Ik) een bijzondere interesse hebben in de tweede wereldoorlog. Het was een rip uit mijn lijf, want het was niet een goedkoop uitje. Maar het was het helemaal waard. Wauw! Echt prachtig gedaan. We hebben er ruim 2,5uur rond gelopen. Over dit museum ga ik een apart artikel maken, want dit wat echt heel indrukwekkend. Eind van de middag reden we terug via Clervaux. Wat een prachtige stad is dat zeg! Op de camping aten we aardappeltjes met asperges en een hamburger.

Dag 5: BBQen. 

Die dag gingen we naar Bitburg. Daar was een Kaufland en een DM, dus ik was helemaal tevreden. We deden inkoopjes voor de BBQ die we die avond zouden doen. Het was ook deze dag weer een snik hete dag (38 graden!). In de avond was er nog een avondwandeling en gelukkig koelde het redelijk snel af. Die nacht heb ik heerlijk geslapen ondanks de boer die de hele nacht bezig was.

Dag 6: dagje camping. 

Die dag deden we eigenlijk helemaal niks, behalve op de camping zitten. Het werd ergens tussen de 38 en 42 graden. Het was echt te warm om iets te doen.

Dag 7: Terugreis. 

De terugreis was met 1 woord verschrikkelijk. Zo warm, en continu files in Duitsland. We gingen het eerste stuk door belgie waar we de files rond zagen staan. Gelukkig kon onze kant van de weg daar wel gewoon doorrijden. In Duitsland gingen we tussen de middag naar de Mac donalds als afsluiting van de vakantie. Dat doen we elke vakantie. We waren rond 5uur thuis. En dat was dan de vakantie.

De komende weken volgen er nog verslagen van het kasteel in Vianden en het oorlogsmuseum in Bastonge. Ik mag niet klagen want over 14 dagen ga ik al weer op vakantie. Dan staat de stedentrip naar Krakau gepland. Wat leuk is, is dat Rowenia van Rustigsamen ook in dit gebied zat en wij ook leuke dingen heeft gedaan. Neem zeker een kijkje op haar blog want ze deelt deze week allemaal dingen over de vakantie. Onder andere over het Mullerthal Trail en een wandelroute langs oorlogsruïnes.

Vraag: Hoe was jullie vakantie?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Vakantie verslag – Bleialf 2016

Comments are closed.