Vakantie dagboek – 11 dagen Wildberg Duitsland

Vakantie dagboek – 11 dagen Wildberg Duitsland

Ik ben alweer een weekje thuis en inmiddels ook alweer mijn eerste werkweek erop zitten. Tijd om terug te kijken op mijn vakantie in mijn vakantie dagboek. Ik ging dit jaar 11 dagen (10 nachten) naar Wildberg Duitsland dat in het noorden van het Zwarte Woud ligt. Wat ik allemaal heb gedaan en wat ik vooral niet heb gedaan lees je dan ook in mijn vakantie dagboek!

Ik ga niet in de kleine details vertellen wat ik allemaal op mijn vakantie heb gedaan. Wel zal ik in grote lijnen dingen vertellen en mijn hoogte punten met jullie delen. Hoe heb ik mijn vakantie gehad, waar ben ik geweest en wat heb ik gedaan? En wat heb ik vooral niet gedaan.
Vakantie dagboek – 11 dagen Wildberg Duitsland

Vakantie dagboek deel 1

Mijn vakantie begon op vrijdag 27 juli en we gingen in de nacht van zondag op maandag 30 juli naar het vakantie adres. We zouden naar camping Carpe Diem in Wildberg (Duitsland, zwarte woud) gaan. Met veel te warm weer in aantocht en alle warme dagen die we voordat we op vakantie gingen al hadden gehad hoopte we op afkoeling tijdens ons vakantie verblijf. De eerste 5 dagen/nachten was het erg warm. Daardoor kon ik erg slecht slapen, want tja we gingen natuurlijk met mijn eigen vouwwagen en je kunt wel raden dat het erg warm en benauwd was. We zaten op een camping met Nederlandse eigenaren en ik vond de camping echt top. Niet te druk maar ook vooral niet te rustig, echt precies goed! De eerste volledige dag op de camping bleven we ‘thuis’ om bij te komen van de reis en de hitte. Het werd 38 graden en dat was voor mij toch behoorlijk afzien aangezien ik niet in de zon mocht. Maar we hebben ons prima vermaakt op wat saaie momenten na (want tja als je op de camping blijft en niet in de zon mag kun je ook moeilijk gaan zwemmen in het zwembad. Zou levend verbranden daar!).
Vakantie dagboek – 11 dagen Wildberg Duitsland

Vakantie dagboek deel 2

Wat hebben we allemaal gedaan tijdens de vakantie? Ik ga niet in volgorde vertellen wat we hebben gedaan maar gewoon een globale uitleg. We zijn bijvoorbeeld naar het BaumWipfelpfade geweest, een groot pad die de lucht in gaat en waar je een prachtig uitzicht hebt. Ik ben samen met mijn ouders een dagje naar Freudenstadt geweest en heb hier rondgekeken bij het stadtsmuseum waar alle geschiedenis lag en werd laten zien van de plaats. We zijn naar de Besuchersbergwerk Neubulach geweest waar het maar 8 graden was in de mijn terwijl het buiten 35+ was op dat moment. Je kunt wel raden hoe fijn wij die afkoeling vonden, tot we natuurlijk weer buiten stonden. We zijn een aantal keren naar Nagold geweest waar ik ook bij de DM drogist en de KIK heb geshopt. We zijn naar Bad teinach geweest en hebben een route door het bos gelopen naar Zavelstein waar een ruine was van een prachtig kasteel.
En volgens mij was dat in grote lijnen wat we allemaal gedaan hadden tijdens de vakantie.
Vakantie dagboek – 11 dagen Wildberg Duitsland
Ohnee, ik vergeet 1 heel bijzonder moment! We zijn naar de Duitse Radar Bernhardt geweest die tijdens de oorlog is gebouwd en gebruikte (als 1e Radar na Berlijn) en waar ik zelfs samen met mijn vader nog een keer extra naar terug ben geweest. Hier vonden we de Radar, een ondergrondse bunker van de radar naar de machine kamer, de fundering van de barak waar de soldaten hebben geslapen, een schuur (nog volledig in tact), een verdedigingswerk waar waarschijnlijk een machine geweer op heeft gestaan vanwege de stalen pin die uit de beton stak. Het was zo bijzonder om hier rond te lopen. Ik had uiteraard mijn metaaldetector bij me maar helaas was de grond keihard omdat het zo droog was, hier was echt niet doorheen te komen en dat ondanks alle signalen die het apparaat aan gaf. Hier wil ik dus sowieso een keer naar terug als het niet droog is!
De laatste 5 dagen hebben we elke middag en/of avond regen en onweer gehad. Het koelde dan van 38 graden af naar zo’n graad of 20. Heerlijk was dat en slapen ging daardoor ook een stuk beter!
Helaas is de vakantie alweer afgelopen en moet ik weer volop werken en bezig met mijn blog. Geen straf hoor, maar wel even wennen!

Vraag aan jou: Wat heb jij deze zomer gedaan?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Vakantie dagboek – 11 dagen Wildberg Duitsland

  1. In de zomer ben ik meestal “gewoon” in eigen land, ik vind het overal te druk. Maar dat kan natuurlijk niet wanneer je schoolgaande kinderen hebt..
    Oktober/november is voor mij de vakantieperiode om voor de komende winter nog wat zon te pakken en flink te wandelen in de bergen.

Comments are closed.