Urtekram producten testen voor droog haar!

Urtekram

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van een pr bureau of ik de producten van Urtekram wilde uitproberen. Een merk dat ik niet kende dus erg leuk om uit te gaan proberen! In dit artikel laat ik je kennis maken met 4 Urtekram producten van de Rose lijn en Kokos lijn. Naar welk product bij jij benieuwd?

Urtekram is een Deens merk en afgeleid van het woord ‘urtekraemmer’ wat rondreizende kruidenier betekend. Waar het in Denemarken heel normaal is dat je overal terecht kunt voor biologische producten kunnen wij daar in Nederland nog wel een voorbeeld van nemen. Urtekram mag zich zelf de grootste biologische groothandel van Scandinavie noemen! Met inmiddels ruim 1100 producten die in 36 landen over de hele wereld worden verkocht zijn ze uitgegroeid tot een prachtig en succesvol bedrijf! Gek eigenlijk dat ik het dan helemaal niet kende.

Over Urtekam en zijn producten

Urtekram
De producten van Urtekram zijn biologische en hebben allemaal het cosmos organic certificaat van Ecocert Greenlife. Daarbij bevatten de producten geen parabenen en synthetische conserveringsmiddelen en zijn ze gemaakt van plantaardige ingrediënten. Mensen die last hebben van een parfum – glutten of lactose allergie hoeven zich bij dit merk geen zorgen te maken en met een gerust hart gebruik maken van deze producten. Ook erg fijn is dat de producten cruelty free en vegan zijn! Maar welke producten koos ik uit om te testen?

Leave in spray conditioner
Urtekram leave in conditioner
Dit is het enige product die ik uit de kokos lijn uit probeerde. De sprayflacon bevat maar liefst 250 ml wat een mooi formaat is en ik er natuurlijk ook een tijd mee vooruit kan! De verpakking is erg simpel net zoals alle andere verpakkingen van Urtekram wat ik persoonlijk prima vind. Bij deze conditioner is het de bedoeling dat je hem niet uitspoelt en daarom vind ik het zelf fijn om hem gelijk na het douchen in mijn haar te sprayen. Zo hoop ik een heleboel klitten tegen te gaan, want mensen mijn haar wordt echt dun en ik heb echt veel haaruitval! Deze spray belooft de vochtbalans op peil te houden en droog haar te voorkomen en je haar natuurlijk klitvrij en zacht te maken. Ondanks dat ik de kokos geur niet echt terug kan vinden ben ik wel heel erg blij met deze leave in spray conditioner! Mijn haar is minder gevoelig voor klitten en ook is mijn haar heerlijk zacht. Prijs voor een fles van 250 ml: € 5,84

Shampoo
Urtekram shampoo
Mijn haar heeft het zwaar en kan zeker wel de nodige verzorging gebruiken. De dry hair rose shampoo moet mij hierbij helpen. Althans dat had ik voor ogen dan. Misschien is het ook niet mijn haar maar mijn hoofdhuid die zijn balans kwijt is na de chemo tabletten. Maar ondanks dat ben ik heel erg blij met deze rozenshampoo. Mijn hoofdhuid wordt iets rustiger. De shampoo schuimt heerlijk en ik vind hem erg prettig om te gebruiken. Mijn haar is iets zachter en veel minder stroef. Prijs voor een fles van 500 ml: € 9,99

Body balm shea butter
Urtekram body balm shea butter musk rose
Dan heb ik nog deze musk rose shea butter body balm in een verpakking van 140 ml waar je zeker een tijdje mee vooruit kan. Deze shea butter vind ik vele malen sterker ruiken naar rozen dan de shampoo en bodylotion. En krijgt wat mij betreft gelijk een aantal pluspunten! Mijn huid heeft tijdens de herfst en winter echt extra vocht en verzorging nodig en daar helpt deze body balm zeker bij! Kan gebruikt worden voor het lichaam, gezicht, lippen, nagels en zelfs ’s nachts als haar masker of voor gespleten haarpunten! De crème trekt heerlijk snel in en maakt de huid ook erg zacht. Hoe fijn is het om 1 product te hebben waar je zoveel dingen mee kunt behandelen! Deze body balm kost voor 140 ml: € 19,95

Body lotion
Urtekram body lotion
En als laatste nog de body lotion in de rozen lijn. De handige en hygiënische pompflacon werkt erg fijn en wat ik ook zeker een pluspunt vind is dat de lotion geen vettig laagje op de huid achterlaat. De lotion trekt snel in en de geur is heel licht terug te vinden. De huid wordt heerlijk zacht en voelt ook echt verzorgd aan.
Deze body lotion is te koop (250ml) voor: € 8,39

Ik ben erg tevreden over dit merk en zijn producten. De producten zijn bij verschillende online winkels te koop en prijzen variëren.

Welk product zou jij eens willen uitproberen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.