Unox gehaktballen in pittige saus – Proefmonster

unox gehaktballen in pittige saus

Toen ik in de supermarkt de verpakkingen van Unox gehaktballen in pittige saus zag liggen wist ik dat dit leuk wad voor een proefmonster. Ik ben dol op gehaktballetjes en al helemaal in een lekkere saus. Hoe pittig zou deze saus zijn, en zou ik het nog een keer kopen?

Gehaktballetjes in saus eet ik normaal gesproken met tomatensaus. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze in een soort satesaus. En misschien nog wel het meest benieuwd naar hoe pittig die zou zijn. Ik kan sinds de medicijnen voor de ziekte van Crohn heel slecht tegen pittig eten, en wist dus niet of ik dit kon verdragen.

Unox gehaktballen in pittige saus

Ik warme de balletjes met saus op in een pannetje zoals staat beschreven op de verpakking. Dit is erg snel klaar want je mag het niet koken. Thuis zou ik het gewoon in het pannetje laten zitten en hieruit eten, maar voor dit artikel deed ik een deel in een gekleurd schaaltje. Toen ik de fotos maakte voor dit artikel was ik op vakantie wat je misschien wel op de fotos kunt zien. Ja zelfs op vakantie ben ik bezig met&voor mijn blog. Maar om even terug te komen op de gehaktballetjes.
unox gehaktballen in pittige saus

Mijn mening over dit product


De gehaktballetjes smaken prima, je kunt het natuurlijk niet vergelijken met zelfgemaakte gehaktballen, maar ze zijn prima van smaak. De saus is wat aan de pittige kant. Dit lostte ik op door af en toe met een stukje brood/stokbrood te dippen. Hierdoor werd het iets minder pittig. Mocht hij nog te pittig zijn kun je er altijd een scheutje melk of koffiemelk doorheen roeren. Dit breekt het ergste pikante af waardoor hij minder scherp is.

Deze verpakking kocht ik in de aanbieding voor 1euro. Normaal gesproken betaal je ergens tussen de 2 en 3euro hiervoor. Dat vind ik toch best prijzig en zou ik niet zomaar uitgeven hiervoor. Maar als die dan in de aanbieding is zal ik hem eerder aanschaffen. Zeker als je in de avond zin hebt in iets lekkers zet je dit snel op tafel. Ook op een feestje of bij de BBQ of gourmet is dit leuk en lekker om op tafel te zetten. Stokbroodjes er bij om te dippen in de saus en je hebt een prima snack!

Kende jij de gehaktballetjes in pittige saus al?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.