Uit eten in Krakau

Fotoreportage Krakau

Lekker eten in Krakau is alles behalve een probleem. In het centrum vind je zoveel restaurants dat kiezen vaak moeilijker is. Tijdens mijn vakantie naar Krakau heb ik heerlijk mogen eten, en daarom deel ik je enkele tips! Zo kun jij ook genieten van heerlijk Pools eten.

Eten in Krakau

Lekker eten in Krakau is geen enkel probleem. Of je nu gaat voor Italiaans, Spaans of gewoon lekker Pools? Je kan er alles krijgen. Ik wil je graag een aantal Poolse restaurants aanbevelen. Maar ook als je niet uit eten wilt/kunt, en graag zelf wilt koken, heb ik hele leuke en vooral lekkere tips.

Restaurants

Het lekkerste heb ik gegeten bij Bar Mleczny. Heerlijk goedkoop en traditioneel Pools eten. Zo lekker dat ik het echt iedereen kan aanraden om daar te gaan eten.

De maaltijden die ik daar heb gegeten zijn Golobki, dat zijn koolrolletjes met rijst en vlees met daaroverheen champignonssaus. En dat alles vers! Daarnaast heb ik ook kipsnitzel gehad met 3soorten salades en aardappels.
krakau

Beide gerechten zijn echt heerlijk, en super goedkoop bij Bar Mleczny.

Kraampjes 
Bij kraampjes op markten, en bij toeristische attracties, kun je ook heerlijk eten. Zo at ik bij de zoutmijn een heerlijke poolse worst (Kielbasa) met ketchup en brood.
 photo wp-image-202870801jpg-1_zpsimnr6fri.jpg~original

Daarnaast kun je op Rynek Glowny en Maly Rynek onwijs lekker eten bij de verschillende kraampjes die op de markt staan. Zo heb ik daar een traditioneel zuid poolse kaas geproefd, en genoot ik van Barscht (Bietensoep).

Uit de supermarkt
Niet alleen in restaurants in op de markt kun je lekker pools eten. Ook bij Biedronka (een poolse supermarkt) kun je heerlijk eten kopen. Wij kochten daar bijvoorbeeld een kilo Pierogi waar we samen 2 dagen van konden eten. Je hebt verschillende smaken en met een beetje gesmolten boter of pastasaus kun je genieten van een voedzame maaltijd.

Daarnaast kun je daar ook Zapikanka kopen, wat een gevuld stokbrood is. Ik nam er een met paddestoelen. En ik at mijn vingers er bijna bij op. Echt heel erg lekker. Mijn moeder nam er een met ham die ook erg lekker was. Op de foto hierboven zie je de Zapikanka die ik kocht op het vliegveld. Er zat kip en mais met champignons en kaas op. En daarboven op uiteraard de ovenheerlijke poolse ketchup. Ik ben dol op poolse ketchup omdat die wat zoeter zijn.

Al met al kun je in zowel Krakau als eigenlijk heel Polen erg lekker eten. Ik ben dol op de poolse keuken. Ze hebben heerlijke koeken/taarten en heerlijke maaltijden. En alles heeft zoveel smaak!

Vraag: Welk gerecht lijkt jou lekker? En zou je daar een Food Friday artikel van willen zien?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Uit eten in Krakau

    1. Het eten is echt heerlijk. Kan me voorstellen dat je bij Golobki bijvoorbeeld denk ‘Bah dat ziet er toch niet lekker uit’, dat dacht ik ook toen ik het bord op tafel zag staan. Maar niets is minder waar, het was echt verrukkelijk! Diepe smaken, en echt heel heel erg lekker.

Comments are closed.