Trend voor aan de wand: de wereldkaart

wereldkaart

Een nieuwe interieurtrend die ik de laatste tijd veel voorbij zien komen op onder andere Instagram, is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten en in verschillende materialen. Ik heb eens rondgekeken online en zag al snel dat er voor elke inrichting wel een wereldkaart in bijpassende stijl te vinden is. Lijkt mij heerlijk om met zulke wanddecoratie heerlijk weg te dromen over je volgende reis! Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

Unieke wereldkaarten

wereldkaarten
Een wereldkaart heb je in heel veel verschillende ontwerpen. Een van die soorten is een wereldkaart voor kinderen. Een wereldkaart voor kinderen vind ik zo leuk en leerzaam voor die kleintjes! Veel wereldkaarten, bijvoorbeeld die van Wereldkaarten.nl, hebben een vrolijk ontwerp en zijn voor kinderen de perfecte manier om meer te leren over de wereld waarin ze leven. Door de leuke plaatjes trekt de wereldkaart ook meteen de aandacht! Een wereldkaart met ontwerp voor kinderen is dan ook de perfecte wanddecoratie voor op de kinderkamer. Stel je eens voor hoe schattig ‘ie boven de wieg zou staan of hoe leerzaam en leuk zo’n kaart zou zijn voor kleuters?

De verschillende materialen


wereldkaart
Een wereldkaart kan daarnaast op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, poster papier, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen juist lekker industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur! Ik heb zelf voor een canvas wereldkaart gekozen met een wat rustigere print: zwart met tekst. Deze vind ik namelijk overal bij passen en zwart op wit springt er lekker uit!

Het gouden wereldkaart behang!

gouden wereldkaart behang
Ik koos voor een behang print zoals de foto hierboven met stippen en gouden wereldkaart. Nu ben ik van plan om niet heel lang meer thuis te blijven wonen en vond/vind ik het nogal zonde om mijn kamer nu te behangen met dit gave behang, daarbij heb ik een zolderkamer en zou de helft van de print niet zichtbaar zijn op de huidige muur. Dus ik kijk al enorm uit naar het moment dat ik een eigen huisje heb en de muur van mijn blogkamer kan gaan behangen met deze gave gouden wereldkaart.

Een wereldkaart geeft mij enorm veel inspiratie en daarom extra leuk en mooi om deze in mijn blogkamer te kunnen verwerken. Het idee dat ik straks met een mooi wit bureau voor deze muur kan zitten maakt mij nu al gelukkig. De print is vrij wit met zwarte stippen en een gouden wereldkaart, hierdoor blijft de kamer redelijk rustig ondanks de grote print en drukke patroon. Door de rest van de kamer te behangen of schilderen in een witte kleur is er een mogelijkheid om door middel van accessoires de kamer sfeervol en vrolijk te maken. Ik ben echt helemaal fan van deze interieurtrend!
Ik ben nu al enorm blij met dit gave gouden behang en wil dan ook wereldkaarten enorm bedanken voor het toesturen van dit cadeau. Dit behang en andere soorten zijn online te bestellen en kosten €199,95 euro waarbij je ook plakservice kunt bestellen zodat jou behang perfect op de muur komt!

Hoe zou jij je blogkamer inrichten als je alle mogelijkheden daartoe zou hebben? En had je zelf ooit gedacht om een wereldkaart op de muur te laten zetten?

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met een merk en/of bedrijf.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.