Travel Wishlist

vakantie
Wie houd er nou niet van op vakantie gaan? Ik wel, en wil het liefst elk jaar wel een weekje weg. Helaas zit dat er dit jaar niet in, maar toch maak ik vandaag een Travel wishlist. Want ik wil wel op stedentrip dit jaar, gewoon 3 a 4 dagen. Welke landen en plaatsen staan er op mijn wishlist, en waarom dat lees je in dit artikel.

Ik ga nog steeds met mijn ouders en broertje op vakantie, gewoon omdat het onwijs makkelijk is, en ook nog eens heel erg gezellig. Maar dit jaar wil ik een stedentrip gaan doen, maar kiezen naar welke bestemming is misschien nog wel het aller moeilijkste. Welke landen en plaatsen spreken mij aan, en wil ik graag een keer bezoeken.

Krakow
Krakow staat echt al heel erg lang op mijn wensenlijstje, waarom weet ik eigenlijk niet helemaal. Misschien is het omdat ik heel graag naar Auschwitz wil. Ik heb een bijzondere interesse in de 2e Wereldoorlog, en ik wil met mijn eigen ogen zien wat voor leed er allemaal is gedaan. Ik vind dat iedereen in zijn/haar leven een keer naar een concentratiekamp moet zijn geweest, om zelf te zien wat er allemaal is gebeurt vroeger. Maar Krakow is ook een hele mooie stad. Prachtige mijnen zijn er in de buurt, lekker eten en een hele mooie stad met een prachtig kasteel.

Parijs
Ook wil ik heel graag een keer naar Parijs. De Eifel toren, en natuurlijk Disneyland wil ik heel graag een keer bezoeken. Misschien dat ik daar begin volgend jaar naar toe ga, nu alleen nog even flink sparen.

Wenen
Dit is echt een kinderdroom, al sinds ik misschien 5 a 6 jaar was droom ik er van om naar het paleis van Sisi te gaan. Daarom staat ook Wenen op mijn travel wishlist. De films van Sisi heb ik zeker al een miljoen keer gekeken, ik kon het de hele dag door kijken en er kwam geen eind aan. Als ik ooit ga trouwen heb ik echt een Sisi achtige jurk, prachtig die strakke middel en dan daarna onwijs hard uitlopen.

Deze 3 plaatsen zijn momenteel echt echte wensen van mij. Ik wil deze steden heel graag zo snel mogelijk bezoeken. Door een stedentrip kun je in een relatief korte tijd erg veel zien, en ook ontdekken of je die stad of omgeving mooi vind om een 2e keer te bezoeken.

Vraag: Wat staat er op jou travel wishlist? En wat spreekt jou aan als het gaat om vakanties?

8 thoughts on “Travel Wishlist

 1. New York, Rome, Berlijn en Istanbul.
  Daar wil ik nog wel eens naar toe.. het moet een rijke geschiedenis hebben, ik hou van mooie gebouwen en daar ga ik in een stad altijd wel naar op zoek.
  Welke van de 3 steden ga je dit jaar doen denk je ??

  1. Ik ga dit jaar naar Krakau. Heb al geboekt, samen met mn moeder. Lekker een midweekje de boel daar verkennen en genieten van de omgeving daar.

 2. Lijken mij mooie plekken 🙂 Ik wil nog zoveel die lijst is veel te lang, lol. Wil dolgraag naar Italie, Azie, Australie (Bondi beach) en zo nog veel meer 😉

  1. Ooh ik wil al als klein meisje heel graag naar Hawaii, maar dat is zo onwijs duur. Kan eigenlijk nog veel meer plekken bedenken waar ik nog naar toe wil. Er is ook zoveel moois op deze wereld.

 3. Mijn allergrootste travalwish is een reis naar Australie. Al sinds ik een kind was wil ik daar graag naartoe. Dat komt waarschijnlijk omdat mijn opa&oma daar gewoond hebben, en mijn moeder is er geboren. Helaas is het er nog steeds niet van gekomen, maar de droom blijft!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: