Travel | Wel of niet op vakantie dit jaar?

lugano 6 plus van Obelink

Iets waar ik regelmatig aan denk. Wel of niet op vakantie dit jaar? Misschien voor het eerst in een aantal jaren is het maken van plannen voor de zomer, het voor en najaar misschien even geen goed idee. Gaan we wel of niet op vakantie dit jaar?

Het is een onzekere tijd, voor iedereen! Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik eigenlijk geen vakantie durf te boeken dit jaar. En ik ben vast niet de enige. We gaan al een aantal jaren in mei/juni en in september op vakantie. Maar dit jaar plan ik nog even niks.

Op vakantie dit jaar?

Hoe graag ik ook wil, ik weet niet of we dit jaar wel op vakantie gaan. Ik heb geen zin om zoals afgelopen september om in alle haast naar huis te komen vanwege een code oranje of rood. Nee dat grapje ga ik niet nog eens doen of mee maken. Dan blijf ik liever een jaartje thuis. Maar toch blijft het kriebelen. Even een midweek of weekje er tussen uit. Gewoon even een andere omgeving, even niks moeten en genieten van de natuur.
lugano 6 plus van Obelink

We kunnen natuurlijk altijd nog een midweek of weekje in Nederland op vakantie. Maar dan kom ik eigenlijk tegen het volgende punt wat mij tegenhoudt. Vorig jaar kocht ik een hele gave tunneltent. Daarvoor hebben we afgelopen week nog een voortent luifel aangeschaft en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om met de tent te gaan kamperen. Maar op een camping deel je natuurlijk de wc’s, douches met de andere campinggasten. Iets waar ik momenteel echt geen behoefte aan heb na mijn ervaring met de midweek vorig jaar juli. Maar je kunt natuurlijk altijd nog in een huisje want daar zijn ook genoeg parken van in Nederland.

Misschien een jaartje overslaan

Goed, je leest het natuurlijk al. Ik twijfel enorm. Als ik al iets ga boeken, dan is het absoluut alleen last minute! Voor nu zal ik in ieder geval blijven rond kijken naar campings en vakantieparken in Nederland en hopen dat de wereld wat rustiger wordt. Leven in angst is echt niet leuk.
Ik ben niet alleen bang om hiervan ziek te worden, maar bang om ziek te worden van alle andere dingen die er zijn. Mijn immuunsysteem is zo druk met vechten tegen zichzelf dat ik onwijs vatbaar ben voor alles. Ik merk het heel erg de laatste tijd en het maakt me onbewust misschien wel echt heel bang om bijvoorbeeld griep te krijgen. Het is ook iets waar ik mezelf overheen moet zetten, maar deze tijd maakt het niet echt makkelijker! Maar goed, terug naar het wel of niet op vakantie gaan dit jaar. Misschien een jaartje overslaan en dit jaar focussen op werk/mijn bedrijf en dan volgend jaar extra genieten van vakanties? Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar als ik toch besluit om een weekje of midweekje weg te gaan dan wordt het sowieso een last minute boeking voor hier in Nederland!

Ga jij dit jaar op vakantie, of blijf je liever een jaartje thuis?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Travel | Wel of niet op vakantie dit jaar?

  1. Ik heb ook nog echt geen idee of wij op vakantie gaan. Ik hoop het wel want het is al bijna 3 jaar geleden voor ons (door een verhuizing tussendoor en vervolgens corona). Ik ben er echt heel heel erg aan toe, maar eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in…

Comments are closed.