Travel | Tunneltent Lugano 6 Plus van Obelink

lugano 6 plus van Obelink

Eerder dit jaar kocht ik een tunneltent, dat hebben jullie ook kunnen lezen op mijn blog. Maar hoe is de tent bevallen na een eerste vakantie? Bij Obelink kocht ik een tijdje geleden de tunneltent Lugano 6 plus, een mooie grote tent die je in zo’n 20 minuten op zet. Of ik je deze tent kan aanraden en wat ik de voor en nadelen vind?

Samen met mijn moeder ging ik in de bouwvak van 20 tot 24 juli een paar nachten kamperen met de tent. Na de operatie kwam dit even goed uit om er even tussenuit te gaan, plus zo konden we gelijk de nieuwe tent uitproberen. En hoe!

Wat is de Lugano 6 plus van Obelink?

Allereerst een kleine disclaimer, ik kocht deze tent zelf en ik wil graag mijn ervaring/mening met jou delen. Juist omdat dit een hele betaalbare tent is!
lugano 6 plus van Obelink

De Lugano 6 plus van Obelink is een voordelige en vooral ruime tunneltent die geschikt is voor maximaal 6 personen. De ruime voortent/leefruimte is ideaal en bied voldoende ruimte voor een keukentje, tafel met stoelen, eventueel een kastje en andere spulletjes. De voorwand van deze tent is verplaatsbaar, je kunt hem naar voren of naar achteren plaatsen en hebt dan een luifel of een ruime leefruimte. Zelf vind ik de ruime leefruimte erg prettig en wil ik er nog een extra luifel bij kopen (maar dat is weer een ander verhaal).

De tent heeft een vaste kuipgrondzelf waardoor je nooit meer natte voeten krijgt in de tent. Daarnaast heeft het een neerklapbare drempel bij en zal je niet kunnen struikelen. Ook bevat de tent een aantal ventilatieluiken die beschermt zijn tegen inregenen. In beide zijwanden vind je 2 grote ruimen die je ook nog extra kunt ventileren. Bij de slaapcabine vind je ook een ventilatieluik die beschermt is tegen inregenen.

Het heeft 2 slaapcabines die beide 180x200cm zijn, je kunt hier dus op kleinere slaapmatten met 6 personen liggen. De slaapcabines hebben ook opbergvakken waar je bijvoorbeeld je mobiel of een boek in kwijt kunt. Aan de zijkant van de tent vind je een rits waar je de elektriciteitskabel doorheen kunt doen (deze kunt je daarna weer dichtritsen).
lugano 6 plus van Obelink

Hoe bevalt de tunneltent lugano 6 plus?


Heel erg goed! Omdat de tent maar 4 stokken heeft is hij zo opgezet. Daarbij zit alles in de doos, de tent, haringen (en meer dan je nodig hebt zelfs!), de tentstokken, een tas en een reservestok. De tent vind ik lekker groot en is 19m2 groot (5 meter lang bij 3,8 meter breed). Met goed 20 minuten stond de tent met alle haringen en scheerlijnen en al. En dat terwijl ik zelf niet veel kon doen vanwege een operatie die ik had gehad. Dus ik deed alle haringen en scheerlijnen. Zeker voor de prijs van €199,- is dit echt een hele goede tent! Ondanks dat we dit jaar maar van maandag tot vrijdag zijn wezen kamperen met de tent kan ik nu al niet wachten tot volgend jaar. Het enige wat ik zelf miste bij de tent is een luifel of iets voor de tent waar je kunt zitten als het bijvoorbeeld regent (of als je op een hele zonnige plek staat). Dat wil ik dan ook nog gaan aanschaffen voor de volgende vakantie. Dat was eigenlijk het enige wat ik mij kon bedenken wat ik mis bij deze tent. Obelink verkoopt ook 2 soorten universele luifels die perfect bij deze tent passen, dus daar ga ik de komende tijd nog over na denken.
Voor iedereen die niet veel geld kwijt wilt zijn aan een goede tent en die super makkelijk op te zetten is, kan ik deze tent echt aanraden!

Heb jij een tent? Zo ja, wat neem jij allemaal mee tijdens het kamperen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.