DIY

Travel pillow maken!

Ooh wat vond ik dit leuk om te doen! Een nek kussen zelf maken, ook wel de bekende travel pillows! Ze zijn bijna overal te koop en je hebt ze in alle soorten en kleuren! Ik kwam op het idee om deze travel pillow te maken doordat ik bij de Xenos een hele leuke fleurige nek kussen zag liggen.

Wat heb je nodig voor het maken van een travel pillow:
– vulling (ik gebruikte een soort watten)
– stof
– wit groot papier of een krant
– schaar (zowel stofschaar als gewone schaar)
– speldjes
– draad
– naaimachine of een naald

Stap 1:
Pak een groot vel papier of een krant en knip daar de vorm van een nek kussen uit. Op de foto hieronder zie je hoe de vorm moet zijn.

    

Daarna maak je het stuk papier vast aan het stof met speldjes. Het stof doe je dubbelzijdig. Dan knip je het uit.

 

Dan ga je de stof aan elkaar naaien. Zorg er wel voor dat je een opening houdt voor het vullen van je kussen. Ik koos ervoor om dit bij de nek te doen, dat is het makkelijkst. Als je dit aan elkaar hebt genaaid dan ga je de kussen vullen. Ik had een grote rol met vulmateriaal dus heb ik dit in kleinere stukjes geknipt zodat het vullen makkelijker zou gaan.

Als je hem vol genoeg hebt gevuld dan naai je het laatste stukje met de hand dicht.

En dan is je nek kussen klaar, en kun je hem uitproberen. Ik heb mijn nek kussen daarna nog wel even gewassen.

 

En hoe vinden jullie hem geworden? Ik gebruik hem erg graag al we in de auto lange ritten maken! Ideaal!
digitale handtekening

2 thoughts on “Travel pillow maken!”

Comments are closed.