Travel | Naturerlebnispfad Oberharmersbach (Zwarte Woud – Duitsland)

stedentrip

Ben je in het Zwarte Woud op vakantie dan kan je een bezoek aan het naturerlebnispfad oberharmersbach niet overslaan. Dit vooral voor kinderen leuke kabouterpad is ook voor volwassen een leuke wandelroute lang 18 leuke bezienswaardigheden. Waarom jij hem niet mag missen?

In het plaatsje Oberharmersbach in Zuid Duitsland midden in het Zwarte Woud ligt in het bos een heel leuk wandelpad verborgen. Het naturerlebnispfad Oberharmersbach wordt aangegeven door kabouters en is een ongeveer 2 kilometer lang pad wat door zijn lengte erg goed te doen is met kleinere kinderen.

Het kabouterpad

De kabouter Hademar Waldwichtel, de lokale bos kabouter, (die je op de bordjes langs de route ziet) lijd je tijdens een wandeling of expeditie in het bos langs 18 verschillende stations met leuke speelmogelijkheden of informatie borden die door zijn vele plaatjes erg leuk zijn voor kinderen. Op veel van de stops kunnen de kinderen verschillende dingen uitproberen, zien ze bijvoorbeeld ook een enorm vogelnest en kun je genieten van een prachtig uitzicht over het landschap.

Zelf heb ik deze wandeling gemaakt toen ik een jaar of 21/22 was en ook ik vond dit een super leuke wandeling! Onderweg zie je een aantal kabouter huisjes (de woontoren van Hademar bijvoorbeeld) en kunnen kleine kinderen een kijkje nemen hoe kabouters wonen maar ook welke dieren er in het bos verstopt zitten (en dat zijn er nogal wat!). Je hebt geen moment de tijd om je te vervelen tijdens deze wandeling, plezier en fun gegarandeerd!
naturerlbenispfad oberharmersbach - kabouterpad

Over dit kabouterpad?


Het ongeveer 2 kilometer lange natuur avonturenpad bij Oberharmersbach is avontuurlijk omdat ouders en kinderen samen op zoek moeten naar aanwijzingen van hun wandeltocht. Het pad staat nergens uitgestippeld (alleen een vage tekening, zie afbeelding) en is alleen te volgen met de kabouter bordjes.

Adres:
Tourist information Oberharmersbach
Dorf 60, 77784 Oberharmersbach

Dit is het adres waar je je auto kunt parkeren en waar je wandeling begint. Hier keer je ook weer terug! Het hele pad staat goed aangegeven met de kabouterbordjes, onder weg heb je bankjes staan en kun je een gezellige picknick maken voor het perfecte dagje weg. Wij als tiener af, beter gezegd jongvolwassenen op dat moment vonden het ook een erg leuk pad en baalde dat we het niet eerder hadden gezien (5 jaar daarvoor waren we ook op dezelfde camping geweest, we waren toen nog een stuk jonger!).

Maak jij tijdens je vakantie wel eens een wandeling? En heb je misschien eerder van dit soort kabouter wandelroutes gezien?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Travel | Naturerlebnispfad Oberharmersbach (Zwarte Woud – Duitsland)

  1. Zo mooi is het daar.
    Ik herinner me dat ik als kind ook naar het Zwarre Woud was geweest en het was erg groen prachtig is de natuur.
    De eekhoorns kwamen in de tuin…

    Een happy Friday

Comments are closed.