Travel | Ik kocht een tent!

hoe je voor 200 euro een week op vakantie kunt

Voor iemand die een voorliefde heeft voor het kamperen met een vouwwagen, is het omschakelen naar een tent een hele stap. Maar hier ging het nodige denkwerk aan vooraf. Ik kocht een tent! Waarom ik een tent kocht, welke tent ik voortaan ga gebruiken voor vakanties, dat lees je natuurlijk in dit artikel.

De reden dat ik een tent kocht is er één om wat beter/verder uit te leggen. Want waarom koop je een tent als je al een vouwwagen hebt? Ik snap dat dat misschien voor de nodige vraagtekens kan zorgen. Maar ik heb er echt een goede reden voor. Laat mij het je uitleggen!

Waarom ik een tent kocht?

We hebben alweer een jaar een andere auto. Daar komt ook gelijk het probleem waar ik tegenaan loop. De auto is echt super en ik ben er nog steeds elke dag heel erg blij mee. De omschakeling van diesel naar benzine is de beste keuze ooit geweest. Maar we kochten een auto zonder trekhaak. En daar zit dan ook gelijk het probleem. Want zonder trekhaak kun je geen vouwwagen achter de auto hebben. Nu kun je er natuurlijk wel een trekhaak onder laten zetten (kost €453 euro om dit te laten doen) maar je zou het als je een beetje handig bent ook zelf kunnen doen, maar dan nog kost het zo’n €250,-. Een hoop geld voor als ik toch met de vouwwagen op vakantie zou willen. Naast dat ik dit bedrag al een behoorlijke investering vind, heb ik nog meer punten die mij weerhouden om weer met de vouwwagen te gaan. Zo kun je op de snelweg ook maar 80km per uur rijden, want wij hebben helaas geen sticker waarmee je 100 mag rijden. Dus stel, je zou dan naar Zuid Duitsland gaan, ben je al snel een uurtje of 4 langer onderweg met de vouwwagen achter je auto. Daarnaast is het opzetten van de vouwwagen wel zo gepiept, maar je hebt er toch veel werk aan. Je bent al gauw een uurtje kwijt aan het opzetten van je verblijf.
Obelink Lugano 6 Plus tunneltent

Welke tent is het dan geworden?


Na veel getwijfel, want ik ben nogal gehecht aan mijn vouwwagen, besloot ik om over te stappen naar een tent. Al een tijdje viel mijn oog op de Lugano 6 Plus van Obelink. Een prachtige 6 persoons tunneltent met vele voordelen. De voorwand is verplaatsbaar waardoor je een mooie luifel creert maar bij slecht weer ook een grote leefruimte hebt. Omdat er een vast kuipgrondzeil in zit, heb je geen extra werk met een grondzeil neerleggen. Maar hierdoor is de tent ook aan de onderkant waterdicht en sta je nooit met natte voeten in de tent. Het is een vrij compacte doos want hij is namelijk maar 80 bij 32cm waardoor je hem makkelijk mee kan nemen in de auto. De opzettijd is ook maar 30 minuten en dan ben je gewoon al klaar! En wat ik dus nog meer een groot voordeel vind, de haringen, opbergtas en scheerlijnen zitten al bij in de tent. Hierdoor hoef ik niet nog meer dingen mee te nemen om de tent te kunnen opzetten.

Nog een paar extra info over de tent die ik kocht:
Hij is 5 meter lang bij 3,80 meter breed en 205cm hoog. Het doek is gemaakt van 75 denier Polyester en de sokken zijn van glasfiber.

Als ik binnenkort een dag vrij heb en het mooi weer is, ga ik de tent op de dag camping opzetten en natuurlijk een heleboel foto’s maken. Die kun je dan ook zeker verwachten op mijn blog. Ook hoop ik in Juli een paar dagen in Nederland ermee weg te gaan. Maar dit ligt een beetje aan de omstandigheden en of er nog iets beschikbaar is tegen die tijd.

Ben jij wel eens met een tent op vakantie geweest?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Travel | Ik kocht een tent!

Comments are closed.