Travel | Ik ging voor 80 euro in de bouwvak op vakantie!

geruite croptop

Ja ik deed dat! Ik ging voor 80 euro in de bouwvak op vakantie, hoe ik dat deed en hoe jij dat ook zou kunnen? Heel simpel en met een beetje zoekwerk is het mogelijk om met een heel klein budget een midweek op vakantie te gaan in Nederland tijdens de bouwvak.

Op vakantie in de bouwvak lijkt voor veel mensen niet weg gelegd. Het is duur, om in de zomervakantie op vakantie te gaan en 80 euro lijkt dan voor veel mensen een droom die uit komt. Het is echt mogelijk! Ik kampeerde met mijn eigen tunneltent en met mijn moeder in de bouwvak (van 20 tot 24 juli 2020) voor 82 euro op een camping in Nederland.

Hoe kun je voor 80 euro in de bouwvak op vakantie?

Met een beetje zoekwerk kwam ik vele campings tegen in Nederland waar het prima mogelijk is om een week voor minder dan 100 euro te kamperen in de zomer. Zo kampeerde wij van maandag 20 juli tot vrijdag 24 juli voor 82 euro met 2 personen, een auto en een tunneltent van 5 meter. Het had nog goedkoper gekund als ik niet perse naar de Loonse en Drunese duinen had gewild. Hoe? Heel simpel, met een beetje zoekwerk kom je vele goedkope campings tegen waar je voor weinig geld prima een week kunt kamperen.
waarop letten bij kopen tweedehands auto

Eerlijk is eerlijk, ik kijk dan ook niet naar hele grote campings met grote zwembaden, allerlei grote faciliteiten etc. Waar ik wel naar kijk? Een camping met ruime plekken, gratis douchen en warm water en een omgeving waar veel te doen is. Het is natuurlijk heel fijn om mega veel faciliteiten om een camping te hebben, maar daardoor word je plek ook gelijk een stuk duurder. Wist je bijvoorbeeld dat je bij de boer ook heel goedkoop kunt kamperen? Echt een tip als je met kinderen er even een paar dagen of een week of 2 er tussenuit wilt. Kinderen vermaken zich prima op het boerenerf.

Waar kampeerde ik tijdens de bouwvak?


Tijdens mijn bouwvak vakantie van 20 tot 24 juli 2020 kampeerde ik bij Camping Distelloo in Helvoirt. De camping ligt in/tussen de Loonse en Drunese duinen met vele wandel en fiets routes. Daarnaast zijn uitstapjes naar de Efteling, de Moerputten en naar Kamp vught zo gemaakt. Dicht bij de camping ligt een heel mooi pannenkoekenrestaurant waar je heerlijke pannenkoeken eet (voor de kinderen is er een leuke speeltuin!).

Camping Distelloo is niet heel spectaculair, het heeft een friettent, een kantine waar je iets kunt drinken. Voor kinderen heb je een zwembad (65cm diep) en verschillende speeltoestellen. Maar als je met de insteek naar de camping gaat dat je er eigenlijk alleen maar slaapt en eventueel eet is het een prima camping. Het voordeel is vooral dat je zo op de Loonse en Drunese duinen bent, je vele mogelijkheden hebt om te bezoeken en je prima te vermaken de hele dag.

Ga jij wel eens kamperen in eigen land?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.