Travel | Hunebed D3 D4 in Midlaren

hunebed d3 d4

In Drenthe staan maar liefst 52 hunebedden! Verspreid over bijna heel Drenthe kun je 1 van de 52 hunebedden tegen komen. Hunebed D3 D4 in Midlaren staan bij elkaar en daarom horen ze in 1 blog artikel. Ben jij benieuwd wat Hunebed D3 D4 in Midlaren zo bijzonder maakt? Ik bracht een bezoekje en vertel je er graag meer over!

Als je op vakantie bent in Drenthe dan ontkom je er eigenlijk niet aan om een Hunebed te gaan bezoeken. Er komt de komende weken een aantal artikelen online over de hunebedden in Drenthe. We hebben er al behoorlijk veel bezocht, al is het doel van alle hunebedden bezoeken nog lang niet voltooid.

Hunebed D3 D4 in Midlaren

In Nederland staan 52 hunebedden, je hebt zelfs de Hunebed Highway (N34), de Route 66 van Drenthe! Hunebed D3 D4 staat dus in Midlaren. Goed aangegeven met bordjes langs de weg. Want overal zie je namelijk kleine witte bordjes met een soort tekening van een hunebed. Hieraan herken je een hunebed plek, je vindt er een kleine parkeerplaats en kunt zo naar het hunebed lopen.

Hunebed D3 D4 in Midlaren is één van de 16 Hunebedden die in paren staan. Ook wel een tweeling genoemd. D4 ligt naast een 19e -eeuwse boerderij en D3 staat daar ook bij. Super gek om zo lang een huis te lopen en daar dan ineens een hunebed aan te treffen!

Op de foto’s zie je de hunebedden wat duidelijker zodat je een beeld krijgt van wat je hier te zien krijgt.

Is het wel de moeite waard?


Hunebedden zijn de oudste monumenten in Nederland. Dat maakt ze op zich al bijzonder. Maar wat ik vooral fascinerend vind is dat die enorme rotsen boven op elkaar zijn gelegd in een tijd dat er nog geen machines waren. Hoe ze op het idee zijn gekomen en hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen vind ik echt heel bizar.

Er staat een bord (zoals bij elke hunebed) waar genoeg informatie op staat over het bepaalde hunebed, waarbij je alles leest over de geschiedenis. Je kunt er een wandeling maken, of gewoon alleen het hunebed bezoeken. Van de weg tot de hunebedden zijn maar een paar stappen!

Welke hunebedden al eerder online kwamen op de blog?
Hunebed D27
Hunebed D49
Hunebed D19 D20
Hunebed D21 D22
Hunebed D23 D24 D25
Hunebed D26
Hunebed D28 D29

Kende jij dit hunebed paartje al?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.