Travel | Hunebed D27 in Borger

Als je op vakantie bent (of in de buurt) in Drenthe dan moet je wel langs 1 van de 52 hunebedden die er staan. En als er eentje wel de moeite waard schijnt te zijn is het de grootste hunebed van Nederland, Hunebed D27 in Borger. Ik bracht een bezoekje en vertel je er graag meer over!

Bij Hunebed D27 in Borger ligt het Hunebed centrum. Veel mensen denken dat je voor het zien van dit Hunebed een entreebewijs moet kopen bij het Hunebed centrum. Echter loopt er een pad langs het museum naar het Hunebed (staat overal met blaadjes aangegeven).

Hunebed D27 in Borger

In Nederland staan 52 hunebedden, je hebt zelfs de Hunebed Highway (N34), de Route 66 van Drenthe! De grootste hunebed, Hunebed D27 staat dus in Borger. Naast het hunebed ligt het hunebedcentrum waar je voor €12,50 per persoon (volwassene) naar binnen kunt. In het hunebedcentrum vind je een expositie over de hunebedbouwers, een oertijdpark, de poort van de Hondsrug Unesco Geopark, de keientuin en het grootste hunebed van Nederland.

Echter let op; de keientuin en de grootste hunebed van Nederland kun je ook bezoeken zonder een entreebewijs te kopen voor het hunebedcentrum. Persoonlijk vond ik het dan ook niet de moeite waard om €12,50 per persoon uit te geven voor de andere dingen.

Wat kan je gratis bezoeken?

De keientuin kun je gratis bezoeken. In deze keientuin die voor de ingang van het museum ligt vind je zwerfkeien in alle soorten en maten. Per steen staat er op het bordje waar de steen ongeveer vandaan is gekomen. Allemaal uit Scandinavië! Naast de keientuin kun je ook het grootste hunebed van Nederland gratis bezoeken (net zoals alle andere hunebedden in Nederland!). Als je door de keientuin heen loopt zie je bordjes met pijlen die verwijzen naar het Hunebed. Binnen 5 minuten vanaf de parkeerplaats ben je bij het Hunebed die tussen de bomen en bosjes ligt.

Hunebed D27 is wat mij betreft deze een must see als je in Drenthe bent. Het grootste hunebed moet je dan gewoon gezien hebben! Via de website van staatsbosbeheer kun je ook alle andere hunebedden opzoeken en bezoeken. De meeste staan langs een weg en zijn goed begaanbaar. Ben je op zoek naar een camping die niet al te ver van de hunebedden af liggen? Kijk dan eens naar Camping de Warme Bossen in Schoonloo, daar ben ik ook wezen kamperen!

Heb jij al eens een hunebed bezocht?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Travel | Hunebed D27 in Borger

Comments are closed.