Travel | Hunebed bij Siddernhausen (Duitsland)

Tijdens mijn vakantie in Augustus 2022 kwamen we een Hunebed tegen in Duitsland. Ik wist wel dat er ook wat hunebedden waren in Duitsland maar had het niet verwacht in de buurt van onze vakantieplek. Ik bezocht een hunebed bij Siddernhausen (Duitsland) en vertel je er graag iets over!

Er is niet echt parkeermogelijkheid, maar parkeren langs de weg ging prima toen wij er waren. En we waren de enige ondanks het hoogseizoen. Bij de hunebed staat een bankje waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over de velden. Het is er heerlijk rustig (ondanks dat er een boerderij ligt aan de andere kant van de weg).

Hunebed bij Siddernhausen

Adres:
Dohnsen 16, 29303 Bergen, Duitsland
Het staat redelijk goed aangegeven, dus het kan niet missen!

Over dit hunebed
Dit grote graf ligt op een heuvel tussen de dorpen Dohnsen en Siddernhausen (vandaar ook de naam). Het stamt uit het neolithicum en lag oorspronkelijk 500 meter naar het noorden. In 1977 is het opgegraven en op de huidige locatie geplaatst. Bij het opgraven destijds bestond de grafkamer uit 20 tot 24 ondersteunende stenen en zo’n 8 plafondstenen. Aan de zijkant zat een ingang, dit werd een doorgangsgraf genoemd.

Bij dit hunebed staat een informatiebord met tekening hoe het graf er ongeveer uitgezien moet hebben. Erg interessant om ook eens in Duitsland een hunebed gezien te hebben.

Heb jij al eens een hunebed in een ander land dan Nederland gezien?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.