Travel | Freudenstadt museum stadhuis

freudenstadt

Ben je in de buurt van Freudenstadt? Op zoek naar een gratis uitje en eventueel geschikt voor kinderen? Dan kan ik Freudenstadt museum in het stadhuis echt aanraden! Een heel stadhuis gevuld met verschillende tentoonstellingen.

Op het marktplein van Freudenstadt ligt het museum die je gratis kunt bezoeken! Wij stonden in de buurt op een camping en hoorde dat het marktplein erg mooi was om eens te bezoeken. Wij vonden dat nogal tegenvallen maar kwamen bij toeval het museum tegen.

Museum in het stadhuis

In het museum zijn een aantal permanente tentoonstellingen die je gedurende de rondgang in het museum allemaal kunt bekijken. Hieronder even een opsomming van de tentoonstellingen die er altijd zijn:
– Het bos trekt, zomervers, ademers en toeristen.
– A journey back in time tot the 1950s
– Vernietiging en wederopbouw van Freudenstadt 1945-1954
– Kunstkabinett
– Culturele diversiteit van historische grensruimten
– Mineralen (mijn favoriet ofcourse!)
– Mijnwerkers en munten, mijnbouw etc
En nog een aantal tentoonstellingen op de 2e verdieping.

Openingstijden: Dinsdag tot zondag van 10uur tot 17uur.
freudenstadt
Ik wilde niet te veel foto’s delen omdat het echt leuk is om eens te gaan kijken in dit gratis museum als je in de buurt bent! Je vind er heel veel informatie over de geschiedenis van deze regio en ook allerlei voorwerpen van de geschiedenis zoals je op de 2 foto’s hierboven kunt zien. Deze foto’s heb ik zelf gemaakte in het museum toen ik daar een aantal jaren geleden op vakantie was. Ik vond het echt de moeite waard om te bezoeken, ook omdat je er gratis naar binnen kunt!

Ben jij wel eens in de regio van Freudenstadt op vakantie geweest?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.