Travel | De mooiste vakantieplekken in Nederland

stadspark berg en bos in apeldoorn

Nu de zomervakantie misschien ook niet door kan gaan, zoeken we massaal naar oplossingen om er toch even tussen uit te kunnen. De mooiste vakantieplekken in Nederland zette ik voor je op een rij. Plus ze zijn allemaal open op dit moment dus tijd om ons eens te verdiepen in een vakantie in Nederland!

Proberen het beste ervan te maken, dat zal dit jaar ons motto zijn. Onze vakantie van mei naar Normandië is inmiddels afgezegd en verplaatst naar volgend jaar. Niets aan te doen, maar nu langzaamaan weer meer mogelijk is in Nederland en er veel vakantieparken en campings geopend zijn, ligt daar mijn focus voor nu. Wat is er mogelijk en welke plekken zijn mooi om naar toe te gaan ondanks dat bezienswaardigheden dicht zullen zijn?

Vakantieplekken in Nederland

Ons eigen landje heeft genoeg lekker om onszelf te vermaken. Ook in Nederland heb je plekken in the middle of nowhere! De focus voor alle vakantieplekken ligt hem in de omgeving, wat kun je doen zonder dat er bezienswaardigheden open zijn maar om jezelf wel te vermaken? Heel simpel, we hebben natuur genoeg in Nederland!

Vakantieplek 1: De Veluwe!
De Veluwe is prachtig, gratis toegankelijk en er is geen toegangspoort waar je langs moet om er te komen. Uren lopen, picknicken, fietsen, er is van alles mogelijk op de Veluwe.

Vakantieplek 2: Texel of Terschelling!
Wat is nu een mooiere plek dan op één van onze eigen eilanden? De zee om je heen, duinen om doorheen te struinen en echt het gevoel hebben dat je er helemaal tussenuit bent.
outfit met een bijzonder tintje

Vakantieplek 3: Drenthe
De hunebedden, de rust! In Drenthe vind je een heleboel campings waar je echt even helemaal tot rust komt en kunt opladen voor het ‘normale’ leven thuis.

Vakantieplek 4: De biesbosch
Zeker één van de mooiste stukjes natuur van Nederland. Je kunt er een bootje huren en een stuk gaan varen, landt aan bij één van de eilandjes voor een picknick.

Vakantieplek 5: Limburg
Wil je het gevoel hebben dat je in het buitenland op vakantie bent? Dan is Limburg een prima plek om naar toe te gaan. De heuvels, het lekkere eten, de paar graden warmer dan de rest van Nederland zijn allemaal grote pluspunten! Er is onwijs veel mogelijk in Limburg.

Campings die open zijn bij deze vakantieplekken?


Nu ben je natuurlijk ook wel heel erg benieuwd naar campings die open zijn bij deze toffe vakantieplekken die ik hierboven genoemd heb. Er gaan steeds meer campings open, al is het nu op dit moment nog huisjes of chalets met eigen toilet voorziening, toch is dit de moeite waard! Kijk eens op de website van Roompot voor goedkope vakanties. In mei boek je al een midweek voor €159 euro voor 3 personen in een chalet. Wil je iets meer luxe, dan zijn de parken van Landal zeker een optie. Je hebt daar vaak huisjes met een bad of sauna.

Ga jij dit jaar nog op vakantie of is alles geannuleerd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.