Travel | Camping Sonnenberg in Muden ortze

Eind augustus had ik een weekje vrij gepland en zou ik samen met mijn moeder een weekje gaan kamperen op Camping Sonnenberg in Muden ortze. We keken er beide ontzettend naar uit want vooral ik had behoorlijk drukke weken achter de rug met mijn bedrijf. We vertrokken op een zondag omdat we hoopte dat het lekker rustig zou zijn op de weg.

Niets was minder waar. We vertrokken om half 10 in de ochtend en hadden de ene naar de andere file. Onze auto rit die ik reed ging over Osnabrück/Bremen en zo naar Muden ortze. We kwamen om kwart over 3 in de middag aan op de camping. Inchecken en een plaats uitzoeken.

Uitzoeken van je plaats op de camping

Camping sonnenberg

Na een best wel lange auto rit, we hebben er in plaats van 3.5uur toch 5,5uur over gedaan door files etc. Op de camping aangekomen, ga je langs de receptie waarnaar je informatie krijgt en een plattegrond. Nu mag je zelf een rondje over de camping lopen en een plekje uitkiezen. Als je een plekje gevonden hebt ga je weer terug naar de receptie en ga je echt inchecken. Daarna gaat de eigenaar met een scooter de slagboom open doen en vervolgens tijd je achter hem aan naar je plek. Voor wat ik heb kunnen zien heb je echt hele grote plekken. Wij stonden op het onderste veld op nummer 93. Deze loopt langs de weg wat qua verkeer wel een beetje een nadeel is, al komt hier alleen het camping verkeer langs want dit is een doodlopende weg. Het is niet vlak qua ondergrond en ook waar wij stonden loopt het af. Wat dat betreft is deze camping vooraf gericht op campers en caravans en niet perse op tenten. Dat is ook te zien aan de hoeveelheid toiletten en douches. In het ‘grote’ toiletgebouw vind je 4 dames wc en 2 dames douches, ik gok bij de mannen dezelfde hoeveelheid. Bovenaan op het grote veld vind je ook nog een klein gebouwtje met wc.

De camping


Camping sonnenberg

Vooral de hoeveelheid vond ik zelf heel erg weinig, op zo’n 100 plaatsen is dit erg weinig waardoor ik denk dat ze zich vooral focussen op caravans en campers. De eigenaren zijn beide echt heel erg aardig en meneer komt altijd even gedag zeggen als hij rond rijd op de scooter. Voor ons in principe een prima plek op de toiletten/douches na. Gelukkig is mijn Crohn momenteel onder controle en heb ik er weinig last van. Maar hier had ik niet kunnen kamperen als mijn darmen wat actiever waren. Ik heb zowel voor de toiletten als de douches een aantal keren in de rij gestaan. Dat kan ik met actieve Crohn niet volhouden.
Op een half uurtje rijden ligt Bergen belsen waar ik ook een uitgebreid artikel over heb geschreven. Zeker een tip om te bezoeken als je hier op de camping staat. Of bezoek Celle waar je kunt winkelen of het kasteel bezoeken. Wil je echt even genieten van rust? Neem dan broodjes of iets lekkers mee en ga naar Hunebed Siddernhausen. Hier kijk je uit op de velden en geniet je van immense stilte! Ook hier komen artikelen van online.
We zouden eerst van zondag tot zondag gaan kamperen op deze camping. Maar besloten om donderdag al terug naar huis te gaan (we hebben dus maar een midweek gestaan).

Heb je al eens in deze regio gekampeerd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.