Travel | Camping Le Ried in Boofzheim (Frankrijk)

camping Le Ried in Boofzheim

In september stond onze vakantie naar Frankrijk gepland, die boekte we al in december/januari. Het werd camping Le Ried in Boofzheim in de Elzas en vlak bij de Duitse grens. Maar zoals alles in 2020 anders verliep dan gepland/gehoopt, was dat met deze vakantie ook zo. Mijn ervaring en mening over de camping lees je dan ook terug in dit artikel.

Tijdens onze vakantie naar de Elzas besloten we om voornamelijk onze tijd in het zwarte woud door te brengen. Best gek eigenlijk want je gaat natuurlijk op vakantie om de Elzas te ontdekken. Helaas gingen wij in een rare tijd waarbij het ineens een code Rood gebied werd in Frankrijk (maar voor Nederland gewoon op geel bleef staan) en wij dus eigenlijk liever niet iets wilde doen in dit gebied. Daarom sliepen we alleen op de camping en reden zo 2 km verder de grens over naar Duitsland om ons te vermaken.

De aankomst op de camping

Toen wij in December 2019 en begin januari 2020 onze vakanties voor 2020 boekte wisten we nog niet wat ons dit jaar allemaal te wachten zou staan. Tot op het laatste moment gingen we ervanuit dat onze vakantie misschien net zoals die van mei niet door kon gaan. We zouden vertrekken op zondag 6 september en tot net voor vertrek was er niets veranderd in de situatie. We kwamen in de avond aan op de camping waarbij de aankomst al vrij bijzonder was.

Toen wij op de camping aankwamen en wij naar de receptie kwamen was deze gesloten. Op een bord buiten hing een enveloppe met onze naam erop. Daarin zaten informatie boekjes (allemaal in het Frans) en de sleutel voor het huisje. We waren best moe dus na het uitpakken zijn we ook snel gaan slapen. De volgende ochtend werden we wakker en hoorde we van de buren (ook Nederlanders) dat Frankrijk de regio waar wij zaten op code Rood had gezet. Zij en nog een aantal andere Nederlanders besloten om gelijk te vertrekken ondanks dat er voor Nederlanders nog niets veranderd was want het was voor ons nog altijd code geel. Meerdere keren per dag keek ik op internet om te kijken of de situatie zou veranderen. Wel merkte we gelijk dat veel bezienswaardigheden ineens niet meer toegankelijk waren en onze vakantie in Frankrijk eigenlijk ten einde kwam. Als wij iets wilde ondernemen zou dat eigenlijk in Duitsland moeten. Een domper natuurlijk want je komt voor de Franse regio, niet voor Duitsland want dan hadden we immers wel een camping daar geboekt. Maandag en dinsdag was er nog altijd niets veranderd maar zelf vonden we het alles behalve ontspannen op vakantie zijn. Daarom besloten we om de avond van woensdag op donderdag naar huis te gaan in plaats van onze vakantie tot zondag af te maken.
camping Le Ried in Boofzheim

Camping Le Ried – ons huisje

Maar even terug naar de camping, want daarvoor lees je natuurlijk dit artikel. Ondanks deze gekke tijd kan ik wel een goede mening vormen over de camping en het huisje waarin wij verbleven. We boekte dus begin van het jaar via Canvas Holidays een super gaaf houten chalet, iets waar wij onwijs naar uit keken want dit leek ons wel echt heel leuk. Maar eenmaal op de camping was het huisje dat wij dachten geboekt te hebben alles behalve wat leek op de foto’s! Het huisje was mega oud bollig en eigenlijk rijp voor de sloop. De kasten vielen uit elkaar, de keuken was mega klein en ook alle borden en bestek was vies (zaten zelfs nog etensresten van anderen op). Geen goed begin van onze vakantie dus. Ook zaten er overal heel veel grijze dikke spinnenwebben met spinnen (die zijn niet van een dag of 2, ik werk zelf in de schoonmaak en weet hoe een spinnenweb eruit ziet die ‘nieuw’ is). De deuren van de douche zaten vol schimmel en ik begon echt smetvrees neigingen te krijgen. Nee dit was niet iets wat wij geboekt zouden hebben als de foto’s enigszins hetzelfde eruit zouden zijn als wat wij aantroffen.

Camping Le Ried – de camping zelf


Na de teleurstelling van het huisje want douchen was ook alles behalve prettig gezien ik moest bukken om mijn haren te kunnen wassen (en ik ben 1.79cm dus niet eens heel erg groot), dachten we om eens een blik te werpen in het sanitair gebouw op de camping. Misschien konden we daar beter gaan douchen dan in het huisje. Echter bleek dit nog erger te zijn dan ons chalet dus dat was zeer zeker geen optie. Het gebouw is zeer verouderd, de wc’s in het gebouw waren onwijs vies en de douches precies hetzelfde. Hier leek al in geen tijden schoongemaakt te zijn en het leek ook allemaal zeer verouderd. Het zwembad is erg klein en heeft zowel een buiten als binnen bad die beide even groot zijn. Zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt omdat ik mij daar niet prettig bij voelde. Verder heeft de camping een restaurant en wat speel velden voor de receptie. Daarvan hebben we geen gebruik gemaakt gezien de korte periode dat wij er zijn geweest.

Het enige positieve punt wat ik zelf vond is dat de plekken bij zowel de huisjes als de kampeerplekken redelijk groot zijn en bij veel plekken je veel privacy hebt. Oké en dan de supermarkt die naast de camping zit (wel erg prijzig maar goed het is een grote supermarkt waar je al je boodschappen kunt halen). De camping is voor mij zeker geen optie om nog eens terug te gaan en zou het ook zeker niet aanraden aan anderen. De omgeving daarentegen wil ik graag ooit nog eens verder ontdekken als je er gewoon vrij kan reizen en je geen beperkingen meer hebt. Want helaas hebben we geen bezienswaardigheden kunnen bezoeken die wij graag wilden doen in deze omgeving.

Ben jij wel eens op vakantie geweest in de Elzas? Zo ja, op welke camping heb jij toen gezeten?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.