Travel | Camping Landal Warsberg

roze winterjas met witte kraag

Nog niet zo lang geleden maakte ik kennis met Camping Landal Warsberg. Een grote camping en een vakantiepark waar voor ieder wat wils te vinden is. Wil je liever in een huisje of kom je met je eigen tent/vouwwagen/camper/caravan? Waarom deze camping de moeite waard is om te bekijken?

Camping Landal Warsberg was de camping waar wij in september 2019 een stacaravan huurde van Canvas Holidays. Over Canvas Holidays schreef ik eerder al een review (zeker de moeite waard om eens op hun website te snuffelen tussen het aanbod wat ze hebben!). Maar waarom ik destijds koos voor deze camping?

Camping Landal Warsberg


De camping ligt op een berg, de Warsberg, in Saarburg in Duitsland. In de prachtige omgeving van Trier is genoeg te beleven en bezienswaardigheden zijn helemaal niet zo gek ver rijden. Daarbij kun je vanaf de camping ook prachtige wandelingen maken of met de stoeltjeslift naar boven en beneden. Het park is opgedeeld in 2 gedeeltes, de ene kant (rechts vanaf de ingang) is de camping waar huuraccodomaties van bijvoorbeeld Canvas en Vacansoleil staan, en de linker kant van de ingang is het huisjespark van Landal zelf. Bij de ingang is de receptie, een winkeltje (deze vond ik zelf erg prijzig gezien de lidl onderaan de berg zit en je bijna 3x dat ene product kunt kopen voor die prijs). Er is een groot zwembad, een dierenweide, een groot restaurant en een aparte afval brengpunt.

Informatie over de camping:
Geopend van: 27 maart tot 5 november 2020

Adres van de camping:
Landal Warsberg
D-54439 Saarburg Duitsland

Waarom juist deze camping?


roze winterjas met witte kraag
In de periode dat ik er was (eind september), was de camping heerlijk rustig en een prima uitvalbasis voor verschillende bezienswaardigheden. Het camping gedeelde heeft echt een aantal prachtige plekken, zeker waar de tenten staan en de plekken waar je met eigen kampeermiddel kunt staan. Je kijkt dan uit op het dal en de bergen rondom de camping. Het is echt een prachtige plek waar ik zelfs meer zou voor betalen om er te kunnen staan. De voorzieningen op de camping vond ik prima voor de week dat wij er waren. In de omgeving is voldoende te doen, bezoek bijvoorbeeld Trier of ga een dagje naar Metz.

Mijn eerste indruk van de huisjes van Landal zelf is dat ze een wat achterstallige blik hadden. Ook binnen lijken ze aan een update toe te zijn. Maar omdat ik zelf op het camping gedeelte stond in een stacaravan van Canvas Holidays kan ik verder niets zeggen over het huisjespark van Landal Warsberg. Het camping gedeelte vond ik echt de moeite waard om nog eens naar terug te gaan. Zelfs een goede optie als korte tussenstop voor de heen of terug reis als je van verder weg komt.

Ben jij wel eens wezen kamperen in het Duitsland?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.